Wednesday, February 11, 2009

...Apa la Nasib...

Mcm ampes je ari ni tau!! dr pagi smua spoil je... Abg Nuar ckp sebab aku tipu dia pagi td tu sbp aku asik kena mcm2 .. TULAH dia kononnya.. byk lah dia.. aku tipu dia ci konon2nya nak tidor umah Cik Rose mlm ni, pdhal aku dh tidor kt umah ros pon mlm td.. muahhahaha..

Bygkan mula2 dh la bgun lewat pagi td, Abg Nuar coll aku atas katil lg. kepala pening lak tu. adoilaa pastu mandi2 & bsiap2 p keja. Then nek teksi dr umah Cik Rose nk p lrt. sekali hp aku ttgal dlm teksi.. Boleh ke?? bile dh sedar je Hp ttgal scara xdijangkanya airmata aku trus la mgalir laju muahahhaa sayang beb!! mmg seyes cuak beb!! dalam otak masa tu pk habis la duit gaji aku & bonus aku bulan ni nk kena bli hp baru lah pulak!!! xleh jd ni..

Seb baik la masa tu Cik Rose msih dlm teksi tu, sue yg trun dlu.. sue dh xmalu ke apa dh masa tue.. mintk tlg dgn abg Rapid tu nk tukar syiling sbp nk coll hp sue. Hp cik rose sue xngat no. pdhal no sue & cik rose lbh kurang je. beza 4 digit last tu je. ampes punya kawan kan sue ni.. Mgkin sbp abg 2 sian kt sue dia bg hp dia suh guna. Sue coll byk kali tp xangkat pon. Last coll Abg Nuar suh dia coll sma. Then coll hencik azmi suh dia coll rose bgtau yg hp sue dlm teksi.. muahahaha smpai ke johor mtak tlg beb!! kuang2

Coll Abg nuar pkai public dh nages2 dh masa tu, nak jgk hp tu balik. smpai cuak org tu sue buat.. then coll hencik azmi leh je dia jawap dgn coolnya "abg dh bgtau ros suh simpankan hp syg.. jgn risau.. next time jgn cuai" aiyakkkkkkkk aku mcm nk guling2 weh!!! dia cool je

Akhirnya xpasal2 kena p opis cik ros ambik hp la pulak!! dh la jauh weiiiiiiiiiii...... adoilaaa. Then bgegas pulak ke masjd jamek nk p nek putra nak keja. Dlm pljlanan tu sue tpikir.. emm lepas ni apa pulak la nk jd (sbp sue kalo malang sllunya dtg btimpa2) xdan habis ayat sue dh tsungkur kat tangga yg paling bawah!!!!

Cissss buta ke hapa.. nak bgun xlarat sbp tulang kt paru2 skit giler.. tarik nafas mcm kena tumbuk! seyes sakit giler!!! tau apa jadi? ada mamat trun tangga laju2 pastu hilang imbgan jatuh atas sue! Dia besar Occay!!! mcm kingkong!!! mintak nyawa rsa pg td.. sedih sgtttttttt!!! mcm2 jd.. Nages lg!!!

smpai opis tutup pintu, tutup lampu, pasang aircond, bukak sofa jd tilam terus baring & Nagessssssssssssssssssssssss uwaaaaaaaaaaaa sedihhhhhhhhhhh bangat!!!!!! dh la hp ttgal kena hempap lak!!! apa lah nasib arini.. lps ni apa lg nk jd.. harap2 la dh xder apa jd...

9 comments:

Gee said...

hugs Sue.. lahai adek sorang nih.. tpkan.. siyes! mcm kelakar pulak accident Sue tu ;)

sue cipot said...

alaaaaaaaaaa kak geeee ada pulak kelakar.. uwaaaaaaaaaa

fizzzy !an said...

sue aku dah gelak guling2 sampai bos aku pandang serong..haha.

btw kau nak mandi bunga tak? coz kat sini lebihan kelapa dan bunga sungguh manyak sekali..leh laa tumpang sekaki buat tolah bala, almaklumlah baru lepas "raya"! :P

Kakak Tiri said...

Hehehehe... sorry la Sue. Sian kat Sue. Tapi Akak tergelak ni haaa...

Cik LuLu said...

kesiannyer sue, x tahu nak cakap apa, tapi cara u tulis tu wat sy kat sini tak tahan nak gelak la pulak. ampun ye Sue. Steady, cool relax k. Adalah tu hikmahnya..mgkn Allah nak suruh kita muhasabah diri.

SilverFerio said...

hang cukup tabah sue... penah kwn aku sama kes mcm ko... dia mkn ais kerim tak renti2

Mademoiselle Cynicleopetra said...

hahahahha I can;t help it too nak gelak juga...LOL

sue cipot said...

errrr masih xpaham napa smua org ketawa nie...

Zu said...

pandai ko buat entry ni hehehhee mula2 aku nak kesian tp boleh pulak aku tergelak hahahahah......amponnnn