Wednesday, December 17, 2008

...Aku Maluuuuuuuuuuuuuu.....

Malunyaaaaaaaaaaaa!!! ala td pagi kan sue rasa cm nak cabut kepala & simpan dlm handbeg je tau!! Malu sangat2! hahahaha

Cam ni, ari ni sue mood tlebih happy so p kerja pon bgaya la, dgn langkah penuh smngat & senyuman t'ukir di bibir spanjang jalan. Then lps je trun bus tu sue kena lintas jalan. besar jgk la jlnnya. Pastu sesuatu yg xdiduga tjadi masa tu!!! malu sgttttttttttttt!!!

Sandle sue PUTUSSSSSSSSSSSSS!!!! uwaaaaa nak nages ada, nak gelak dekah2 ada, malu ada smua ada masa tue. then sbp nk cover punya pasal ye lah rmai yg trun dr bus tue. so sue pon pura2 lah tgk hp konon2 taip msg. pdahal xder sape2 msg pon hehehe.. malu u!!! then sue coll Hencik Azmi suh dia coll sue balik. Tp hencik Azmi tgh mandi masa tue! ampes sungguh..

sue pon slamber kodok je la tnggu pat situ smpai semua org yg naik bus td dh jalan & masuk opis. Pikir punya pikir mmg xder idea dh melainkan KAKI AYAM!! bygkan pakai sikit punya cun sekali kaki ayam hahahahaha.. sue pon nekad je tingai Sandle kuang asam tu kat situ je! Jalan la kaki ayam! Jauh OK!!!

Semua org tgk sue, yg naik keta, yg naik motor, yg naik lori smua pdg cam pelik je. Atas bawah diaorg pdg. sue ttp jgk jalan selamber kodok je! siap senyum lagik!!! Dah tu nak buat apa kan? xkan nk tnggu tcegat kt situ? hahaha darurat xper.... smpai pat guard tu lak dia tegur
Guard : " aik.. mana kasut? napa kaki ayam je? "

sue dh malu gile masa tu tp sbp nk cover jgk so sue pon ckp

Sue : " eh nak mati ke apa u ni? xnampak i pakai sandle warna biru cm baju i ni? buta ke apa.. eee jaga2 u takot xsempat ari jumaat je u tu.. baik u p mintak maaf dgn smua org.."

hahaha boleh gitu? Guard tu siap tenyeh2 mata lg.. mcm nak pecah perut sue tahan gelak!! pastu masa dh nak smpai lif kat opis tu sue kena lalu 1 restoran lak tau.. normal pagi2 mmg ramai giler org bekpes kat situ. so cm td gak dgn slamber kodoknya sue bjalan cm xder apa2.. ada la 5,6 org yg prsan sue xpakai kasut tp sue buat xtau je.. hikhikhik.. malu xyah ckp ler!!

Masuk lif ada 6 org smua lelaki dlm tue, sue masuk cam biasa & tekan tngkat 7. sekali seorg lelaki cina tu ckp dgn kawan dia.

Chines Guy : "Kuat jugak kesan beer smlm trasa smpai skrg"

Melayu guy : "ye ker? i rasa biasa je. xsama mcm minggu lps. i rasa yg tu lg kick"

Chines Guy : " no.. sbp i nampak itu amoi xpkai kasut woo. haiya i punya kepala xboleh fokus ma. mcm mana mau kerja ari ni. i ngat nak ambik mc la ini ari. kepala pusing lor"

mamat tue trus tgk kaki sue. then dia pndg sue. errrr apa aku nak jawap????

Sue : " u guys mmg kena ambik cuti, ada patot ckp i xpakai kasut. u ingat i org zaman batu ke xpakai kasut?"

smpai opis sue terus gelak cm nak pengsan!! habis la semua org aku tipu! padahal realitinya mmg sue yg xpakai kasut p kerja hahahhaahaa...

11 comments:

aku la ros said...

ngeh ngeh ngeh... harus mandi bunga bawah jambatan kat sg klang tu sue.. hahaahah

SilverFerio said...

dabel sengal nih :))

sue cipot said...

hahahhaha aku xleh tahan la asik nk gelak je bila ingat balik... adoii tbyg muka guard tu & muka lelaki dlm lif tu aduss pecah perut aku

NaD said...

hahaha..ciknad pun penah kena gak camnih. tapi time tu nasib dah dekat ngan opis. so lintas jalan dengan kaki ayam and cepat2 lari masuk opis. hahhaa.

fizzzy !an said...

fz pun pernah kena..

bukan sekali tapi tiga kali!

mmg choyyyyyy..

sue cipot said...

Nad-- hahaha lawak ar.. malu xhengat

fizy - lagi parah!!

Pink Marie said...

wakakkakakaa..

bes la pulak kan. mek rasa mesti derg yg nk cabut kepala buat masak kari tu!

Dory said...

hahahhaha.. camne kalu bende ni terjadi kat i? uish.. i akan pakse sape2 dtg bawak kasut lain.. haha

k h a l e d a said...

cool gler jwpn u.. hihihi

HasraRazali said...

hehe..ni citer rekaan ke realiti ni? hehe...hawat sue tak jawab? saya ni kakak pada elyana..ni nk g recording ni, tu yg tak pakai kasut..hahaha

Zu said...

sue...sue....ko buat aku gelak sampai tak hengat dunia hehehhe cayalah.......