Monday, December 1, 2008

.. Menipu untuk jaga hati??...

Tipu sbp nak jaga hati.. hurmm boleh terima ke x? Ada org yg tpaksa mnipu untuk jaga hati org lain. Ye la kenyataan kan sllu mguris hati, kenyataan tu kan pahit untuk ditelan tp itu lah hakikatnya.. Ckp terus trang kang kecik hati lak so dgn alasan xnak mguris hati dia tpaksa tipu.. agak2 korang leh terima x?

Sllu org ckp pandai cmne pon tupai ni tp satu masa jtuh jgk. So if say dia dh tipu, sekali tu dh kantoi then korang tnya lg tp dia nafikan jugak yg dia tipu. Kenyataannya mmg betol tp sbp dia xnak burukkan kdaan, xnak buat korang tguris, xnak korang sedih so dia teruskan pbohongan tu. Sampai lah dia dh kantoi teruk baru dia mgaku.. Korang leh terima x?

Pendapat peribadi sue lah, sue tgk jgk situasi dia waktu 2.. agak2 kalo kite duk tempat dia apa tindakan kite, & kaji balik alasan2 yg myumbang ke arah penipuan tue, sue rasa kdg kala mmg patot kite mnipu untuk jaga hati org. Ye la penerimaan ssorg tu xsama. Kdg kite kalo boleh xnak sapa2 org yg tdekat dgn kite terasa, tguris, sedih dgn sikap & tindakan kita. Ye betol sekuat mana pon kite usaha kite xkan mampu nk jaga hati smua org serentak. Adatlah salah satu mesti kecewa. tp kite dh usaha kan sbaik mungkin..

Tp better kalo dh di desak bkali2 baik kite mgaku je sbp kite mesti dh kantoi, kalo xkantoi xkan tnya byk kali kan?.. so terima je la, xyah nk selindung2 lg. Mintak maaf & Cuba terangkan sejelas2nya pd org tu sebab kite tipu dia. Kalo dia boleh terima ok la, kalo xboleh nak buat cm ne kan?

So korang lak cam ne? pernah x korang tpaksa mnipu untuk jaga hati org yg korang syg? & kalo kantoi apa tindakan & riaksi korang? menafikan @ jujur je?

5 comments:

fizzzy !an said...

Kalu tipu sekadar benda2 remah mcm cthnya dia dah makeup tiga inci mcm tepook gomak, kita kata cantik tapi sebenarnya mcm dah antoo! tak kisah lah.

tp kalau boleh biarlah jujur. Sebab bg fz, kalau nak menjayakan sesuatu hubungan kejujuran memainkan peranan penting
(dah..sound mcm politician laa pulak!)

Dah sedia maklum, jgnlah menipu sampai tahap croc the jack ass! Sampai mati aku pangkah!

mihahahahahahahahaha! dah Sue pi buat keja!

sue cipot said...

hahaha fzzyyy sya amatlah bstuju dgn anda.. yg tu mmg kalo tipu wajib di pangkahhhhhhhhh

HasraRazali said...

Setuju..mmg kadang2 ada keadaan yg terpaksa kita menipu utk mnjaga hati org...tp cuba elakkan la, krn tak smua org boleh menerima kita sprt dulu kalau dia dh tau sekali kita tipu dia.

tp berbalik kpd isu yg nk ditipu tu la..kalau hal remeh pn nk tipu, melampau ler kan...dan kalau dh kantoi, jgn mengelak..terus terang la..dah sah2 nama pn kantoi,kan..

Gee said...

depends.. setuju sgt ngan fizz tu.. lol!! kena pangkah tu yg best tu :))

Kakak Tiri said...

My cookie says "A girl's best asset is her ability to lie"... so... need I say more?

Kalau kantoi... then terus terang jer lah... takkan nak deny menipu lagi. You must have a reason to lie!

Apahal pulak suka-suka hati jer nak tipu. Memang keparatlah kalau camtu.