Saturday, November 29, 2008

..korang nak mintak tlg..

Sue rasa nak berhenti keja part time tue. hurmmm sbrnya snok kerja tu.. budak2 tu pon baik dgn sue cuma nakal skit2 tu adat la kan? sue boleh trima je kalo dtg time nakal dioarg but yg buat sue nak berhenti ialah sbp partner kerja kat situ.

Hurmm sue xtahan dah dgn dia. Semua sue buat xkena. Smua salah. Bosan dh sue di buatnya. Kdg2 ada yg xmasuk akal lak. Sue bkn xboleh di tegur tp kalo betol xper ni benda xlogik langsung. Tu ari dia ckp sue sja nk blagak nk tnjuk pandai dgn dia. Sdgkan sue cuma ckp apa yg sue tau itu je. Citer dia cm ni tu ari mesin photostat xleh guna budak tu ckp rosak tp bila sue check rupanya toner yg habis. so sue ckp lah kat boss tu toner yg habis. Tu satu hal lg satu tu ari tibe2 xleh print dr pc direct ke canon. itu untuk print bkaler. dia ckp toner habis. Boss coll suh sue tgk apa yg xkena. so sue tgk rupanya link dh lost so kena set up baru lah. sue buat la sbp kt opis pon cm tu jgk. Then dia marah2 ckp sue sja nk tnjuk lagak. adoii sue just kongsi apa yg sue tau.. salah ke?

FYI boss sue bujang lg, ensem ar.. pakej lengkap. partner sue tu dh kawin anak dua. Dia ppuan tau. hurmm sue dh malas nak kerja kat cc tu lah. Sblom sue gaduh dgn dia so sue rasa better sue berhenti je lah. kerja wat sakit hati wat pe?

Paling buat sue skit hati bila last week dia ckp duit hilang, sue tnya dia brapa jmlah yg hilang. tau dia jwap apa? "itu sue xyah tau lah" WTF lak dh coll sue ckp pasal duit hilang pastu xnak bgtau lak. kalo cm tu xyah bgtau la. Wat sue sakit hati je. Hari ni mood mmg spoil gile lah.

Tambah bengang bila Boss dtg td tnya napa sllu gaduh la apa la, bile sue ckp dia asik nk sebelah kan budak tu. Ye la budak tu lentok2, ckp mulut & tgn sama jalan, sue ni ckp direct je. Hurmm boss ckp sue ni tegas xleh runding2. Dia ckp cm tu sbp sue ckp sue nk benti. dia ckp ssh kalo sue xder sbp sue byk tau pasal pc.. habis kalo dia xtau nk beza mana keja mana personal cm ne sue nak stand dgn dia? Lantak la dia nk ckp apa, sblom sue naik angin & marah org lbh baik sue benti je. Sbp kalo sue dh marah sue takot nanti buruk lak jadinya.

So esok last sue kerja. Lpas ni partner sue yg sorng lg tu pon nk benti jgk sbp xtahan dgn budak tu. So pas ni biar bos keja dgn budak tu je. Kami duaorg xtau nk lentok2 & tgn kami xtau nk bjalan sama dgn mulut. so kami rasa lbh baik kami benti je.

apa pendapat korang?

7 comments:

Dory said...

kalau kje xhappy, susah la kan? kalau sue dah xtahan, benti jela. kang sue lak yang sakit ati.. *hug*

Mademoiselle Cynicleopetra said...

aha kerja eppy bahagia...keje poning leh giler...hehehhe hug*

NaD said...

ala..sue keje situ pun just nak suka2 isi masa je kan? so kalau dah sampai menyemakkan pala otak, baik benti je la. cari keje part time kat lain.

Kakak Tiri said...

Betul cakap NaD. Nanti Sue cari la keje part time lain yang tak menyusahkan hati dan badan.

Saya, Aku dan Kamu said...

yer. ai bersetuju dgn semua pendapatan di atas

SilverFerio said...

bincang ngan boss...

kalau boss blh arrange supaya sue tak kerja tym kakak tu ker. sue boleh bertanggungjawab ngan akaun masa sue kerja. kakak tu plak kena bertanggungjawab ngan akaun masa dia bekerja. kalau sorang boss yang bertanggungjawab, dia boleh pertimbangkan idea sue nih ;)

sue cipot said...

Dory,nad, mami, kak lela & yana sue pon setuju dg pendapat korang...

Baman-- tu cara last sue cuba tp bos xleh bsikap profesional so sue rasa better sue je benti. FYI mmg waktu kerja kami xsam, acct pon beza2 tp dia mmg xsuka org lbh dr dia.. entah xpaham dgn sikap dia..