Sunday, November 2, 2008

..Sakit Jiwa!!!..

Tensen giler ari ni. Hari ni budak2 darjah 5 dtg cc nak search bahan untuk buat kja skolah kajian tempatan. Mula2 ok lah diaorg just suh print out je. xganggu keja sue lah. Then dtg lak yg lain bygkan 12 pc sue nak kena tolong search, edit, copy, paste, print out bagai. semua BUTA IT!!! Ya Ampunnn cam nk mati tkejar2..

Dioarg ni budak2 darjah 5, mgikut kata depa cikgu depa suh buat assgment suh depa cari detail 5 tokoh yg menentang pjajahan omputih. Ni untuk subject kajian tempatan. Masing2 smua nak tokoh yg blainan. Ada yg sue dh print baru ckp nk guna kertas bkaler2!! tau lak dia tnya napa muka kakak warna pink? Dia xtau yg kakak ni duk tahan marah giler babas!! ada yg lagik ampes xtau nama2 tokoh! dh xpasal2 sue nak kena semak buku teks diaorg cari nama2 tokoh. Sbrnya boleh je sue slamber kodok print j eyg kawan2 dia. Tp sian lak kang satu kelas smua tokoh yg sama saper nk jawap? huhuhu..

Ada yg ok cpt blajar kite ajar sekali dh boleh buat, ada yg lambat skit ajar bkali2 xleh jugak. aduiii geram jgk tp nk marah sian plak. Dh xreti nk buat cm ne kan? kite pon pham la bile 1st time guna pc mmg lah kekok kan? tgk diaorg tkial2 nk cari huruf sian jugak. sdgkan masa bjalan. RM1 untuk stgh jam.. mana lah nk sempat kan..

So atas dasar ksian sue tlg lah, bygkan sue sorng tkejar2 untuk ajar 12 pc srentak. itu blom kire org lain yg dtg nak main games la, playstation lah, nak photostat... then budak2 tau je lah hingar bingar dibuatnya. Aduss patotlah ayah xkasi sue jd cikgu..Harus pengsan sue kalo cm ni hari2.. Kalo sue xpengsan haruslah ada org lekat kt dinding.

Yg sue sakit hatinya bila sue dh tlg ni edit bagai boleh dia tkinjal2 pastu btepuk tampar tpekik tlolong. Dah ar ppuan!! xsopan langsung agak2 lah. Mula la sue nk naik angin!! ko dh xtau org buat xnak tgk... habis cm tu smpai bila nk pandai??? mcm tu gaya nk blajar? xpyh lah buat sakit hati aku je!! Kena hamun sekali ha terus senyap. bkn lah nk marah2 dia tp dh xtau bljar, org buat tgk, perhati, kalo perlu salin ha salin.. ilmu xdtg sendri kite ni nk kena cari. Kalo cm tu gaya nk blajar smpai habis drjah 6 pon apa pon xtau lah. Belajar dgn main sama banyak!!

Bukan nak ckp la sue tgk spanjang sue jga cc ni budak lelaki lbh sng buat baik banding dgn budak ppuan. Kita tlg mgada2 lak. Tkinjal2! pantang betol lah sue dgn budak2 yg mgeletik cm ulat beluncas ni!! geram nk cepuk! Seb baik la ada antara diaorg ni budak2 klas Abang Nuar leh jgk lah sue guna nama abg sue tu. Ha tau pon takot... padan muka!! sue ugut diaorg kalo tkinjal2 sue nak bgtau kat cikgu depa (Abg Nuar) yg depa mai cc mgatal. Tau cuak!! kuang2..

Ni dh kol 4 lebih makan pon lom.. uwaaaaaaaaa dh ar smlm last mkn kol 2 ptg.. smua ada skrg bulan, bintang, matahari smua ada.. uwaaaaaaaaa laparrrrrrr

4 comments:

Kakak Tiri said...

Hehehe. Sab-ba-ro!

sue cipot said...

seyes la mem mmg xder bakat jd cikgu mem

rasa cm makan je budak2 ni..
sakit jiwa kak hahahaha
nak marah & gelak sama byk

sign said...

lama2 nanti dah biasa ok je...banyakkan bersabar..agak2 stress jerit je dalam cc tu..tgk apa jadi..i'm on ur side dear.. ;)

Kakak Tiri said...

Hahahaha... tak leh imagine kalo Sue jerit lam cc.