Sunday, November 16, 2008

..Lahaiii Budak Weiii...

Ini Ciber Cafe ke Pusat jagaan kanak2?


Mencabar giler ari ni kerja, kalo ari2 mcm ni rasanya mggu depan gerenti sue kena darah tinggi peringkat ke3 huhuhu.. mcm2 rasa ada dlm diri sue ari ni, dh cm rojak dh bcampur aduk.. huhuhu..

Td pagi2 sue bukak cc ni dh ada budak dtg nak main, kan skrg cuti sekolah so mmg depa ni free lor. buku smua dh cmpak kemana xtau la, time to enjoy kata syafiq td... sue ugut nk report kat cikgu depa pon depa perli sue balik..."ala kak dh cuti kuasa cikgu dh tamat tempoh" adoiii nak gelak pon ada, tp control jer.

Pastu ada budak main kejar2 dlm ni, bkali2 dh nasihat xdgr ckp langsung ari nie, adoii nak meroyan sue kejap. ermm gaknya cam ne ek cikgu diaorg mgadap diaorg ari2 ek? xleh bygkan. Duk main kejar2 tu skali entah yg mana tsangkut @ tsepak wayar smpai tburai wayar tue. Kelam kabut sue p betolkan takot budak2 tu kena karen ke apa nanti. Tgh2 duk baiki tu entah cm ne sue yg kena karen.. hahahha seb baik xtpacak rambut.. xpon hangus jd mutu samy.. kang nampak gigi & mata je itu pon kalo ada. adoii kebas tgn ni.

Then msg Amin suh dtg tlg sue baiki plug tue, seb baik ada Amin. dh settel pon kerja tue. Duk tgh hangat2 hati pasal plug tue dtg lak si Malik dgn senyuman meleret dia tu lah. Dr pagi sue cari Malik ni tp xdtg jugak rupanya dia balik kg dr jumaat lps.. ptg td smpai mandi2 trus dtg jmpa sue. Tgk dr jauh tgn dia sorok kt blkng. Ada lah tu benda dia sorok. then dia dtg dekat sue kasi satu bekas, sue bukak tgk dlm tu ada kacang rebus. . Kacang rebus tu nenek dia kasi. Then dia tapau satu bekas untuk sue. Sweet kan Malik? Tu sbp ramai2 budak kt sini sue pling suke Malik & syahid. Last week Malik beli askrem coneto sue gurau2 masa dia kasi tue, sue ckp ni ko curi duit mak ko ek blanja akak? skali dia terasa terus letak & balik.. Puas sue tnggu dia xdtg. Puas jgk la nk pujuk dia tu ari hehehe..

Td lak ada 6 org budak duk main tumbuk2 & sepak2 cm dlm video yg diaorg main tue, sue tegah depa main jugak, Amin ckp budak2 kalo larang pon xguna. sbp kite bkn mak bapak dia so jgn harap dia nk degar ckp mlainkan kalo budak tu baik.. kalo nakal paham2 jer la. Sekali si Zahid dh mraung. Mula2 sue biarkan je sbp mmg mcm tu lah. Mula2 gurau pastu kang bgaduh nages, kang kawan balik pastu gaduh balik.. lantak la malas nak layan.. huhuhu

Sekali Amin ckp kepala dia bdarah, ngat cam luka kecik je apa.. sekali tgk ha mak kau mbuak2 darah.. adoii sue & Amin kelam kabut pekop kepala dia, darah mgalir laju kat celah jari sue. Xtau la depa bgurau cm ne smpai jd cam tue.. Nampak isi putih kat kepala si Zahid tue. Ya Allah budak nie, Amin p kuar mintak tlg org kat kedai mamak tue, ramai la yg dtg & ada yg pangku Zahid p spital. Yg tukang pukul td smua pucat muka. Amin lak gertak ckp Zahid cedera parah, jap lg polis mesti dtg tangkap cm dlm tv tue. ha kau nagesssssssss hahahaa cam nk pengsan sue gelak. Tau lak takot ek???

adoiii cam lah budak2 ni gurau ganas betol. Ni je kejap kang depa main lg mcm tue.. xserik depa ni. xtau lah nak kata apa dh kat diaorg ni. Dalam hati sue ckp sakit aku hantar spital, mati aku tanam je.. hikhikhikhik ok x cam tue?

Esok2 anak2 sue cam ne gaknya ek? Haruslah darah tinggi den.. huhuhu

3 comments:

aNnE^wHaTeVeR said...

masuk lokap je senang citer... report polis,kang tak pasal2 owner ngan penjaga cc kena jugak..

Kakak Tiri said...

Hahahaha... kelakar tui melayan bebudak nih. Siap kene karan hah kau!

I hope the money is worth it. Hihihi. Nanti belanja Akak Corneto eh.

sue cipot said...

Anne - xder report pon saja je mgacah diaorg..

Mem-- ai pose agak2 cair x mem?