Friday, November 7, 2008

.. Huh...


Bila sue dgr keluh kesah kawan2 di sekeliling sue ttg hubungan mereka, bila sue dgr kedukaan mereka, bila sue selami rawan dihati mereka sue tiber2 tsedar betapa selama ni sue xmhargai apa yg sue dh ada. Betapa bnilainya apa yg sue miliki. Sue sering rasa betapa milik org lg bagus dr apa yg sue ada. Tp tnyata sue silap. Pandangan kasar dh menipu sue, sbrnya dlm sempurna yg sue lihat tu tsimpan seribu kedukaan, tangisan, kekesalan hurmmm betapa slama ni sue mjadi manusia yg xbsyukur...

Walaupon dia xkaya raya, xder harta menimbun tapi dia kaya dgn kasih sayang, dia penuh dgn pgertian, dia sentiasa sudi memaafkan sue wlaupon bkali2 sue sakitkan hati dia, dia sentiasa sabar dgn sikap perungus sue, karenah sue, gembeng sue, tiap2 bulan bila bendera jepun bkibar pon dia xkisah layan angin ribut taufan tsunami sue, dia sangat prihatin pd orgtuanya, pd ayah sue, byk sbrnya kebaikan dia pd sue tp kenapa sue xpernah melihat semua tue? Kenapa? punyalah kejamnya manusia yg bnama sue nie...

Sayang... i'm so sorry..

11 comments:

HambaMaya said...

haaa... jadilah orang yang bersyukur.. nnt menyesal.. hehehe dah dapat yang elok, hak kita jgn dibanding..

Gee said...

alhamdulillah.. good to hear all these :)

hugs

aku la ros said...

masih belum terlewat :)...

chaiyokk!!!!

aNnE^wHaTeVeR said...

apasal musim romantica de amor ni??? wa sangat2 sangat2 jeles+cemburu..aaahhh!!
romanticnyer...suke..uhuhu

Mademoiselle Cynicleopetra said...

hah camnilah ...sayang menyayang...kasih di kenang...sehingga akhirnya...

kan momi dah ckp pertama kali I set my eyes on him mami dah berkonan untuk anak mami nih...hahahahahaha

Zu said...

sue aku nak gelak tau ni hehehehhehe jgn marah2 ok

Dory said...

hhehehe.. biasenye camtu la.. kalu yg laki penyabar, yg pompuan akan ade sdikit hangin.. atau pon sebaliknye.. kalau dua2 berangin, susah tu..

i jenis yg berangin.. sian dia, slalu kne tempias angin senggugut i.. hehehhe

SilverFerio said...

tiap2 hari ada peluang utk kita berubah kan...

sign said...

its ok cik sue sayang...pass is pass let it pass...buka minda pandang ke depan..i'll be with u always...

for mami mok..sorry eh bz keje skrg sampai takde time nak update blog.. sempat layan sue je...hehehehe

Kakak Tiri said...

Syukur Alhamdulillah. We just hafta focus on the positive traits. Kalau bab negative, yang satu ce-to-et tu kita dok pandang cam besar Tok Gajah.

Akak ni pun sama cuba bersyukur juga. Insya Allah.

zool irfan said...

KALAU dah kawen..kalau dah dapat.. lagi sayang gila babeng.. hehehe..

betol tak TOK.