Saturday, November 15, 2008

...Lahaiii siannya..

Td ada budak bgaduh dkt sini, pening kepala sue nak stopkan budak dua org ni. suh benti btumbuk xnak, dah jerit pon btumbuk guling2 jgk. ikot hati nak je sue pijak perut dua2 org huhuhu.. last nya sue biarkan je dia bdua btumbuk, anak lelaki.. biarkan dia mlepaskan rasa marah & sakit di hati tu. Kalo tahan pon nati marah tue xhabis.. sudahnya biarkan jer. sue cume control yg lain jgn cmpur. biar dia btumbuk duaorg. letih & sakit bhentilah nanti.

Selang 20 minit masing2 tcungap2. nak gelak pon ada, brombak dada masing2. tlentang keletihan. Ha tau pon nk benti.. sue pangei dua2 duduk kat meja sue & tanya apa punca dia org bdua bkelahi. Masing2 nak ptahankan diri. Bgaduh lak kat meja sue, ko sepak aku..aku sepak ko, ko siku aku, aku siku ko.. adoiii adik2 aku ni.. apa je lah yg diaorg gaduhkan..

setelah dgr dr dua2 pihak barulah sue paham punca pgaduhan tue, si Aiman perli jery ckp ayahnya gatal kawin dgn mak janda tinggal Jery & maknya. Naik angin lah Jery itu yg btumbuk. alahaiii ksian sue tgk muka Jery. Muram je. mcm nak nages tp mgkin tahan sbp jelas suara dia sebak. Sue suruh Aiman balik & slow talk dgn Jery.

Ssah nak suruh Jery bukak mulut, dr duduk atas kerusi dia duduk paut lutut kat tepi meja sue, kepala bsandar kat tepi meja. Hurmm tgklah btapa hancurnya hati budak.. org tua buat hal budak yg jd mangsa.. ksian Jery.

mnurut cerita Jery, ayahnya driver bus pjalanan jauh mmg jrg balik. Dulu ayahnya ok bg duit blanja, sllu jgk tnya kerja skolah, & bawak diaorg bsiar2 kalo cuti sekolah. Tp sejak awal tahun lalu ayah Jery dh brubah. Balik jrg2 & sllu marah2 mak. kata Jery ayah pnh tampar mak hnya sbp mak biarkan adik mnagis. Jery bosan duk rumah. Dia serabut. mak marah dia, ayah marah dia.. dia tensen..

Baru2 ni ada ppuan muda org klantan dtg rumah ckp dia mgandungkan anak ayah.. Mak Bperang besar dgn ayahnya setelah didesak ayah Jery mgaku mmg itu kerjanya. Tp dia dh kawin. Smpai situ je Jery ckp now dia tgh nages tepi sue..

Hati sue skrg sebak, airmata gugur tanpa dipinta. Disaat org lain mlalui zaman remaja dgn riang, Jery tpaksa mnahan cemuhan rakan2.. hurmm tgklah siapa yg jd mangsa? ok lah sue nak p ajak dia makan jap.. sue try pujuk dia..

8 comments:

Mademoiselle Cynicleopetra said...

ya ALLah keciannya...sebak membaca...pancaroba hidup

NaD said...

kesiannya budak tu.. tu mesti sampai besar pun dia ingat. isk.. tatau la nak cakap.

sue cipot said...

momi-- tulah mami ikot hati nak jer sue pelok dia erat2.. tp dia dh besar, xelok pulak. kalo ank buah sue haruslah ku pelok erat2.. mgkin pelokan kasih yg mampu mrungkai sebak di hati dia..

nad-- tu lah punca budak jd jahat. sbp tkanan dr rumah, hasutan kawan2.. boleh rosak jdnya..

aNnE^wHaTeVeR said...

kesian...semoga dia tabah hendaknya..

sue cipot said...

ni dia dh p tasik dgn kawan2 dia..
harap2 hati dia xrawan lg.. ikotkan hati nk je kuhenpuk2 pala aiman dgn pc..

xpdan kecik mulut mcm longkang

Pink Marie said...

isk isk..
sian jery.. ayah dia pon satu..

Kakak Tiri said...

So sad... mak bapak marah dia sebab masing -masing dok hangat hati sesama sendiri. Anak yang jadi punch-bag.

Sedih pulak membaca kisah Si Jerry ni. Of course lah bertumbuk... Sue kena try slow tok dengan Si Aiman tu. Jahat mulut. Patut dia tolong kawan dia yang tengah sedih.

BTW, how old are they?

sue cipot said...

budak2 sekolah rendah..
hurmm dlm darjah 5 @ 6 kot..