Tuesday, December 23, 2008

...Errrr Ok ke Ko?...


Errr.. ada sape2 yg xkenal dgn lobak ni x? huhuhu kalo xknal meh sue nak bg tau ni namanya lobak putih (betol ke kak gee??) hikhik sbrnya kan baru ari ni sue tau ada lobak kaler lain, slama ni sue pk lobak ada kaler oren tu je. Bila kak gee ckp ada lobak putih sue cm blur sotong xleh nak bygan cm ne rupa lobak putih tue hikhikhik Tq for kak gee siap kasi gambar lg..

mnurut kak gee lobak ni bagus untuk cuci ginjal, errmm kak gee akan sue cuba masak lobak ni mgikut resepi yg kak gee kasi tue. mudah2an oklah hendaknya.. errrr kalo boleh na mo lah jumpa doc bagai.. err bkn takot emmm saja je malas nk g jmpa doc hehhee boleh x gitu? hehhee

Now perut sakit sgt2 nak buat aktiviti pon cm xselesa & sgt lah bhati2. Then blood pon stay ada lg errr nak p toilet pun dh cm takot lak. Tambah lak Cik Rose ckp tu tanda2 awal batu karang.. errr

ros_2207 (12/23/2008 3:22:04 PM): kencing berdarah tu maksud ko ada batu karang
ros_2207 (12/23/2008 3:22:09 PM): ko sakit tak kat perut??
su_siput (12/23/2008 3:22:25 PM): sakit senggut ada la
ros_2207 (12/23/2008 3:23:08 PM): mmg sakit perut mcm sengugut
ros_2207 (12/23/2008 3:27:02 PM): kalau batu tu membesar boleh meletup

tu dh satu hal lg ampes yg nie hantu betol ko rose buat aku xtidor lena betol la
ros_2207 (12/23/2008 3:45:04 PM): ko gi la check doc
su_siput (12/23/2008 3:45:37 PM): aku kalo bab2 doc ni errr kurang minat la
ros_2207 (12/23/2008 3:45:49 PM): penakut
ros_2207 (12/23/2008 3:46:02 PM): apa barang byar insurance

Hahhahaa jaat la.. ko ni buat aku takot je la.. errrrr any idea org lain??? ni ok ke x ok ni? errrrr

9 comments:

Gee said...

air barli jgn lupa pulak tau

aku la ros said...

lobak putih kalau masak lemak putih pastu lawan ngan sambal goreng ikan bilis..peerrghh.. ngancam beb... tangkap leleh..

SilverFerio said...

kencing bedarah mungkin ada jangkitan... ko pegi jumpa dokter, mkn ubat, minum air bnyk2... insha allah cepat baik...

sue cipot said...

errr Doc? errrrr

xper aku akan minum air byk2

HambaMaya said...

lobak putih buat rebus kicap sedap beb!!!!

Zu said...

last time aku pun ada masalah mcm tu sakit masa buang air kecil n kadang2 ada darah skit......aku jumpa doc katanya jangkitan kuman effect drpd 1- suka tahan kencing
2- kurang minum air
so aku jenis tak suka mkn ubt ...sekali mak aku blend lobak putih ni campur ngan gula batu skit yg sudah d cairkan selama seminggu jugaklah aku balun air lobak tu...
tp alhamdulillah lepas tu tak ada lg sakit2 masa buang air kecil....
Tp Sue betul2 tak sedap ok jus lobak putih tu heheheheh

Mademoiselle Cynicleopetra said...

dulu I was refer to a Gynaecology Oncologist due to suspect of kidney stone....

masa tu my kakngah (SIL) parut lobak nih dan suruh minum before the 2nd checkup...first checkup mmg scan ada...

eventually atas kehendak Allah swt...lepas minum lobak putih...second scanning no have...syukur alhamdullillah...

but momi takde kencing berdarah only painful bladder and kidney kiri rasa sakit teramat can't even touch it...

but it best u go and see doctor it a must!

Dory said...

take care sue! jgn lupe makan ubat k? hugs!

azizah said...

emm..suka minum susu x..saya suggestkan awak minum susu awal lembu, yg bnyk khasiatnye utk mengubati pelbagai penyakit..susu awal lembu penuh dengan kolustrum yg akan menyerap dalam bdn kita utk menambahkan antibodi bdn kita yg semakin lemah apabila kita semakin tua..nama susu tu Alpha Lipid..nak tau lebih lanjut blh hubungi saya azizah, 0163730070..saya akan terangkan lebih lanjut untuk kesihatan anda juga.lebih baik mencegah dari mengubati.ok.call me whwn u r free.tq.