Thursday, December 4, 2008

..Kawin...Kawin...Kawin....

Hurmmm sedar xsedar dh masuk bulan 12.. Hari ni pon dh 4hb. Rasanya mcm baru smlm bertunang.. Rupanya dh dkat 2bulan lebih jd tunang org. Xlama lg raya Haji plak. Rasanya kuih raya puasa pon xhabis lg. ni dh nak raya balik. Sekejap je kan?

Lagi 5 bulan sue akan mnamatkan zaman solo yg xberapa nak solo ni, hurmm xtau lah nk ckp bsedia ke x? Skrg ni apa pon xbuat lg. Smlm beli majalah Pegantin belik2 aduhhh mcm pening plak kpala ni. Mau xnya dlm tu ada tips mhadapi majlis pkhwinan. Persediaan bermula 12 Bulan sebelum hari blangsung!! 12 Bulan?? Errr skrg tinggal 5 bulan je. sedangkan apa ponbelom buat & belom rancang. Adoiii sshnya nak kawin nie. sabut kepala otak!!

Skrg ni kalo bncang apa pon smua mesti bselisih pendapat. Xtau la sue yg keras kepala @ Azmi yg byk ragam. Tp yg pasti xder 1 pon kata sepakat yg kami dpt tiap kali buat pbncagn ttg majlis ni. Dr sekecil2 hal smpai lah segabak2 hal smua mesti nak btekak.. LETIH.. smpai kdg kala sue tsilap ckp "ssh betol lah mcm ni, sng2 kawin je lah dgn org lain" hikhikhik kecik ati Azmi sue ckp mcm tue. Tp seb baik lor Azmi tu jnis mls nak panjang2kan isu so tiap kali sue tlpas ckp dia xambil portt sgt. kalo x ssh jgk.. Hurmm tu klbihan berpartner dgn org yg lbb brusia dr kite (pendpat peribadi shaja)

Apa pon smpena Raya Haji ni sue dh ambik cuti dr 5hb - 15hb.. Spanjang tempoh tu sue akan cuba selesaikan bberapa pkara yg pentg. Mujurlah sue kawin sekali dgn kawan baik sue si maznah tu. Maka smua benda kami akan bncang bsama. Kalo x kalut jgk. Sbenarnya sue rsa cm sempat lg.. ala 5 bulan lg.. byk masa lg huhuhu tp kalo itu jwapan sue haruslah tadah telinga dgr bebelan akak2 & abg2 sue.. Jalan tbaik bdiam diri je huhuhu. & cuti ni ikotlah makcik2 (akak2 & akak ipar) p buat psiapan majlis tue. Td coll kakak ipar sue hurmm dh siap jadual dr sehari lps raya, p tgk mak andam la, tgk plamin la, test baju la, tempat baju la, tgk brg kawin, tgk cadar, tgk bunga telor, p booking PA system, p Booking chalet untuk fmily Azmi bla..bla...bla.... padat giler. Pengsan jugak la sue kali ni. Uwaaaaaaaaaaa napa ssh sgt kawin nie???

Kan sng p jmpa TOk Kadi.. Jabat tgn..SAH & balik la huhuhuhu ni kalo sue ckp cm tu haruslah diluku Kak Long.. Ala malasssssssssss la nk p test2 baju la, test make up la.. sue ikot je pilihan diaorg.. aiman kan xkisah hehhehe

pssssttt Cik Nad, u dh buat psiapan ke? Kongsi2 lah dgn Cik Sue ni..

3 comments:

NaD said...

hahahhaa..sejak dari "peristiwa berdarah" tu ari den dah malas nak pikir pasal kawin2 ni. tengok lah karang kalo mood nak kawin tu datang balik den buat la persiapan. skrg takde nafsu nak prepare2 ni. hahahaha.

diet? pun hampehh.. :P

sue cipot said...

Ala cik Nad xper ek pelan2 kayuh ye? hug Cik Nad....

Diet.. hurmm sue pon dh trabur lah cik nad.

Kakak Tiri said...

Buat sikit-sikit Sue. Toksah tunggu. Masa lalu tak rasa.