Tuesday, December 30, 2008

..Jimat?...

Hujung tahun lps leh katakan kalender & diary bsepah2 aku dpt, siap boleh kasi ank buah, akak2 & kawan2. Paling melampau aku siap pilih2 lg. Dah tentulah pilih yg paling cun untuk aku & kalender pon yg paling cun untuk letak kt opis. mmg meriah la hujung tahun lps. Seingat aku dr 25hb tu aku dh start dpt kalender & diary. Dh tu kdg2 smpai xtau dr company yg mana satu. hahaha

Tapi tahun nie? Hampagas bak kata cik Ros.. Ni dh 30hb jgn kata kalender lawa2 kalender cikai pon aku xdpt. Dh tu kalo tahun lps ada ramai je coll tnya nak kalender bapa? nak diary bapa? Tahun nie haram sorng pon xder coll aku tnya nk ke x? hahaha kesian sungguh rasa.

Last week dpt kalender je dr 1 company tu, tp kalendernya lahaiii sedih aku tgk!! mau xtaknya. dh la kementot (dh lama xsebut pktaan ni) kaler pon xder. Naik juling bijik mata aku ni nak tgk tarikh!! siot je! last nya aku mnapak p kdai abam arabic aku tu, selalu tahun2 sudah dia kasi aku kalender free kalender kuda tu la, tahun lps je aku dpt blambak giler kalender tu, siap buat alas sliper & alas dapur je kat umah hahaha... Tp tahun ni aku kena beli kalender kuda tu!! Rm5 tau!! uikkkssss mak aiiiii.... maheiinyaaa weiiiii

Tp oklah sbp 4 batu dh nampak coti @ tarikh2 penting sbp ada kaler2 kunin tu! pastu kalo raya cina lak ada la dua ketoi budak cina pakai baju raya diaorg tu la, dgn naga sekor & mercun 2 papan.. kalo raya pose & raya haji pon cm tu jgk. ada la budak nomek dua ketoi pakai baju raya. so dh tau itu raya.. kalo kalender yg aku dpt tahun ni.. putih dgn hitam je. Aku lak tpaksa linekan cuti2 ye la mana la tau kang tsilap aturkan meeting bos time coti x ker kena myumpah aku? hahaha haru je!!

Alasan yg aku dgr tahun nie "ekonomi gawat, smua kena bjimat. Krjaan suh kurangkan kos" lahaiii xkan la smpai kalender & diary pon xder weh.. nak beli maheiii lak tu yg aku geram!! Tu lah kan org tua2 ckp time ada xhargai sepah2kan.. dh xder cm ni ha baru lah tcari2.. apa leh buat aku ni xbsyukur hahaha pdan la muka kan? so pakai la kalender kuda tahun depan occay Cik Sue??

Ni tgh tnggu abam Muzaffar dr Orix auto leasing nak courier diary & kalender cantik.. menunggu penuh debaran (cewahhhhhh)

so pada sesiapa2 yg ada kalender manyak2 tu kasi la kat aku ni skit.. sian la kat budak sue nie.. hahahaha

8 comments:

Zu said...

aku bengang gak ni dah 30hb calender tak ada lg .....kalau ada pon kecik cam semut jerr masa beli kad top up DG hampeh la

aku la ros said...

dapat gak kalender kcik.. hamapagas tul.. minggu lepas beli kalender kuda.. rm5 hengget kat kedai mamak depan umah..

sue cipot said...

hahaha sama lah kita semua... kesian kite kan? hahaha

fizzzy !an said...

err aku pun sama.

tapi disebabkan aku "minta" sedekah dr teman2, terbanyak pula..

nak pos? hehe

sue cipot said...

hahahaha mau lah kalo sudi kuang2

NaD said...

sama la. kita pun tak dapat diary. nak tulis jadual bos kemain susah. terpaksa buat garis2 sendiri kat diary lama sementara nak nunggu diary baru. hmmph!

Dory said...

eh? same la.. i baru dpat satu je kelender nih.. organizer mmg sah xdapat la nih! menci..

Zu said...

ni betul2 gawat nihhhhh