Tuesday, January 13, 2009

...Bkn Hanya Org Muda yg Kurang Ajar!!...

Selalu sgt org ckp org muda skrg dh xder prsaan hormat pd org tua @ golongan yg lbh dewasa dr dia. Tp pnh x mereka kaji balik knapa @ pyebab muda mudi skrg ni jd kuang ajar? mmg xdinafikan ada stg2 muda mudi mmg pangai cm sial!! tp bukan semua.. sbp bg sue org tua @ dewasa pon ada jgk yg mmg kurang asam jawa! so cm ner muda mudi nak hormat?? sue bpegang pada kata2 kalo kite nak org hormat kite, haruslah kite dulu yg mhormati org.. kalo kite dh pangai cm sial apa sal lak nk marah bile org buat pangai cm sial kt kite? omputih pun ada ckp la beb what u give u get back! so bak kata nabil Lu Pikir La Sendri!!!

Cam pagi td, mmg sakit hati giler lah dgn sorng pak cik tue. Dia naik motor tp lalu kat laluan pjalan kaki. Dh tu hon2 kite plak.. siap nk tengking2 org lg!! silap org lah pak cik!! tengking ppuan lain mmg ar kecut perut dgn aku silap byk lah!! apa hal nk tengking2 org! ngat sue takot sgt kalo dia tngking & buat muka cm "kerbau kaki pendek 2" ? eeee mmg xguna punya org lah! dh jakun2 sgt tu p je lah duk dlm gua batu kapur!!

Pak cik : Hoi pekak ke?? Buta ke xnampak org nak lalu nie?? Bodo punya budak!!

Sue : Ni kan laluan pjalan kaki? laluan motor kt bwah tu!! (masih cntrol suara spya sopan)

Pak cik : Bodo xreti bahasa ke budak ni? Kuang ajar betol!! budak skrg mmg xreti hormat org tua!!

Sue : Pak cik kalo sya ni kuang ajar dh lama sya ckp p*****K lah lah! ko dh slah lg nk marah org? gile b**i ke apa! tp sya xckp pon cm tu sbp??? sya msih hrmat pak cik yg TUA ni!!

Bulat biji mata pak cik tue!! muahhaha pdan muka! sapa suh tengking aku pagi2 buta!! kalo dr muda mmg jnis kuang ajar smpai tua bangka lah cm tu jgk!! hurmm tp apa yg sue tpikir masa tu ialah mcm ni lah gaknya lelaki panas baran. @ mgkin jgk pak cik tu jnis manusia yg xboleh ditegur. dia je betol org lain smua salah.. so kalo dh org tua xtau nk bbudi bahasa jgn lah mharap org muda nk bbudi bahasa kt dia!!! sbpnya sue ni bkn lah jnis manusia yg diam je bile kena maki hamun dgn org!! tambahan pulak kalo sue tau mmg sah2 sue yg betol lagi lah!! hahaha...

Tp apa pon sue kena belajar untuk lebih relax & sabar sbpnya skrg asik migrin je! mana xmigrin kalo asik nk naik angin je.. Hencik Azmi ckp sue ni garang..erkkk! garang ke? xder lah mana ada hahhaha (xnak mgaku lg tue!!)..

Tpkan kalo lah ayah sue tau sue ckp cm tu kat pak cik tu haruslah sue makan lempeng goreng pagi nie.. hahaha sbpnya ayah sllu pesan dgn org tua jgn lawan, jgn tinggi suara, biar degil jgn kuang ajar.. amponnn ayah...

8 comments:

Zu said...

bak sini no fon ayah sue....ngeh..ngeh..ngeh...

sue next time kan kalau jumpa lg pacik tu kalau dia hon kerr apa kerrr diam jer buat2 bisu & pekak biar dia bengang

KitKet said...

huwah! manyak sedap bahasa pakcik tu.. xpegi skolah ker? meh sini mak skolah kan

bagus jugak sue sound dia balik.

sue cipot said...

hahhahha sue nak pancitkan tayar motor pak cik tu 2 bulan dr skrg... muahhahahaha

Dory said...

kemain lagi pakcik tu.. dia pms ke ape?

Kakak Tiri said...

Bukan saja sikap hormat sesama sendiri tak kira tua dan muda.... tapi nak berkenderaan patut hormat yang berjalan kaki, pak cik oi!! Kang tergolek motor tu, orang jalan kaki jugak yang tolong.

sue cipot said...

Dory-- sue rasa pak cik tu xdpt sesuatu x mlm td muahahhahaa

Mem-- kalo lah dia tgolek td sue tlg tgk je!! gram sgt dgn pak cik tue

SilverFerio said...

jgn ikut2 cara pak cik tu...

cikika said...

susah kalo orang tue salu ngat dorang tu betol!*haih* <--sigh versi malaya.kiskis