Monday, January 19, 2009

...sue si budak perungus!!"

Napa lah rmai sgt yg mgeluh bila suruh boikot produk dr negara uncle sam 2?? ssh sgt ke? mati kebulur ke kalo kite xmakan mcd? Rasanya burger Ramli lg sedap & murah!! untuk Double special daging + Benjo korang hnya perlu byar Rm4.30!! ha berbaloi & yg pasti HALAL & sedap!!

Then ada jgk kawan sue yg ckp ala brg kt care4 murah & byk pilihan. Habis tu giant xok? Mydin xbyk pilihan? ermm tlong lah bg alasan yg munasabah skit wlpon xduduk kat sabah! Tu blom lg ckp xlengkap hidup kalo xmakan meggie!! oo baru tau slama ni ayah ckp xlengkap hidup kalo abaikan solat! xtau pon xmakan meggie di kira xlengkap hidup.. oooooo... baru lah tau! Pastu ada yg bg alasan setiap ari kena minum milo sbp nak tambah tnaga! oo mnuman lain xboleh lah ek? kalo cm tu lps ni tangkat ali, kacip patimah tu smua kena tutup klang la! sbp milo je leh jd kuat & sihat!! oooo baru tau...

Lps tu alasan lg xleh pkai lipstik lain nk kena pkai mbelin je, loreal je, sbp bibir pecah2 & xcantik kalo guna lipstik lain.. emmm dlu solama tu cantik je tp rsanya dia xpkai pon jenama tue.. emm ni bibir yg xcantik @ lipstik yg xcantik.. opssss xtau la sbpnya sue mmg xpakai lipstik!

Sbrnya byk sgt alasan yg sue dgr bila sue ckp pd kawan2 pasal boikot2 ni. Muak la bila jawapn yg sue dpt mcm jwpan yg xlayak kuar dr bibir2 org yg bpelajaran... emmm kalo xnak boikot xper! org xpaksa pon.. cuma jgn bg alasan yg cam sampah! Kalo dh rsa nk skong sgt uncle Sam bom saudara seislam dgn kita kt sana tu teruskan beli!! xper xyah makan nasi.. makan je mcd ari2!! skrg kan ada propesrity makan je sllu!! lg baik hati bungkus byk2 pastu belanja je spa2 yg sekutu occay!! dh xkuasa tau nk layan!!

Paling buat sue sakit hati bila ada yg jawap

"ala sue ni emo sgt lah, depa tu bkn sedara mara u pon. malah u xkenal langsung dgn diaorg tu! apalah sgt u mampu buat kalo u beria2 pon. ok katalah u nk boikot xkan sbp u sorng smpai diaorg tu tjejas? ala jgn kolot sgt la pmikiran tu sue.. "

NI kenyataan yg kuar dr mulut seorang LELAKI!!! sue ulang LELAKI!!! Rasa marah sgt2. Xtau nk ckp cm ne. Ye mmg sue xkenal diaorg tp sbgai sudara seislam xder sifat belas ke? Apa prasaan tgk kanak2 kecik jd mangsa? warga tua jd korban? xder sekelumit rasa kesian ke? Ya Allah jauhkan la pasangan ku dgn org yg begini! ku mohon sesunguh2nya pada-Mu..

Then sbp kata2 dia tu sue mmg sgt2 marah. & oleh sbp sue ni mmg lah sgt angin satu badan.. maka sue kumpul2 smua dokument yg dia nk scan mgunakan scanner opis sue.. Kumpul2 & p bukak pintu depan opis tu & campak smua dokument dia kat lantai then btukarrrrrr jd singa la

"bahasa lembut lps ni u jgn dtg lg opis i! bahasa kasar u boleh BERAMBUSSSSSSSS!!! p jahanam dgn pdapat u tu!! kalo u boleh kejam i lebih lg.. ambik dokument u lps ni jgn harap u nak guna scaner opis i lg paham!!?

Opis aku suke aku lah!!! muahahhahaa

8 comments:

Zu said...

Slowly aku pun pun tengah boikot start ngan McD, Coke & Nestle tp tengah cr la pengganti utk Maybeline n Gohnson.... yerrr la kan dah lama pakai serasi gitu...yg penting niat ada utk boikot brgn yahudissss tu:D

Rilek Sue

aNnE said...

takes time i guess, but not lame excuses macam tak leh hidup tanpa product tu ini..tu total craps la. slowly kurangkan amik product2 tu. perfume hugo boss dah bertukar gi body shop lak..hihihi..

aNnE said...

takes time i guess, but not lame excuses macam tak leh hidup tanpa product tu ini..tu total craps la. slowly kurangkan amik product2 tu. perfume hugo boss dah bertukar gi body shop lak..hihihi..

aku la ros said...

yeah boikot!!!!!

fizzzy !an said...

yup setuju dgn pendapat anne & zu

kesemua barangan yg digunakan dah bertapak terlalu lama dalam pasaran, nak cari alternatif mungkin ambil masa.

tapi kalau bab makan rasanya tak ada masalah langsung coz Malaysia sendiri kaya dengan produk makanan!

HambaMaya said...

ceh!!! aku tak pakai lipstik ok jer... hehehehe...

Kakak Tiri said...

I ada lipstit Avon satu jer... tu pun payah nak habis. Tatau la berapa tahun nak habiskan lipstit sampai patblas.

KitKet said...

i xyah beli kat care4 atau giant pon. i beli kat pasaraya ong tai kim gumbaq ajer. huhahuhahuha