Wednesday, January 14, 2009

..Kak Nora oh Kak Nora..

Pada bulan 12 tahun lepas.. hehehe mcm lama sgt lah pulak. Ala bulan lepas la ni. Sue & KaK As member umah sue ni plan nak kuar soping sikit. Kami sbrnya hnya plan nk pergi bdua je tp di saat akhir kawan KaK As nak ikot lak. sue pon xkisah la ok je. So sue, kak as & kak nora p lah Soping... destinasi ptama kami ialah sogo.. sbpnya sue nak beli sandle baru dgn hrpan nak tukar sandle buruk sue tu.. kang putus tgh jalan ha haru lak...

So smpai je sogo sue terus la p kat kaunter boye, sue mmg minat habis dgn design & kualiti kasut boye tue. sgt lembut tapaknya & sgtlah selesa dipakai... citt promot lah pulak! Then Kak nora pon ikot sma & cuba2lah kasut kat situ sbpnya dia tgk sue & kak as sibuk duk try 2,3 psng..

kak As : cube la kak nora selesa sgt pkai kasut cap boye ni. Dulu As xtau jgk Sue lah yg rekemen.. bile As cuba rsa selesa pulak tu yg As pon beli jgk satu.

Kak Nora : ermm tapak mmg lembut tp kak nora xminat la.. errr kt sini je ke yg ada

Sue : designnya mmg cam ni kak.. byk yg btali. boleh pakai dgn baju krung & jeans.

KaK Nora : xnak lah akak.. cam org tua je designnya..

Sue & Kak As : Erkkkk!!!

FYI Kak Nora ni umurnya 54 tahun!! alahaiiii kak Nora.. muka kak as dh merah tahan gelak. sue mmg lah jnis xleh cover punya org maka tbahak2 lah ketawa smpai kak nora tarik muncung.. lahaiiiii kak nora...kak nora...

Baru2 ni lak Kak Nora coll kak As ckp duitnya hilang Rm3k!! mnurut ceritanya itu duit gaji yg dia simpan slama 2 bulan. Then pagi senin tu dia nak kuarkan RM1k sbp nak ikot KaK As p soping Jumaatnya kat JJ Maluri. Maka mnagis hibalah kak nora... ye lah RM3K siapa nak kasi ye dak? so Kak As cdgkan suh kak nora p mebeng untuk chek balik...

Punyala kak nora tu sedih smpai pengsan2 kat mesin atm tu.. lahaiiii sian betoi la masa sue dgr cerita tu dr kak as. Tp dlm kepala sue ligat fkir cm mana duit tu boleh hilang mcm tu je? sdgkan kad Atm mmg dia je yg pegang... so ari rabunya Kak As teman kak nora p mebeng untuk buat report khilangan duit..

Setelah beratur slama 1 jam & bila tiba giliran nombor kak nora dipangil, dgn linangan airmata dia bgtau kat adik mebeng tu yg duitnya hilang. xtau cm ne leh hilang.. tsendu2 la kak nora kat kaunter tu smpaikan adik tu siap tisu untuk kak nora.. kmudian adik tu suh la kak nora duduk smtara dia up dates buku akaun mebeng tu untuk tgk pyata kwangan..

selang 10 minit kmudian adik tu pangai kak nora, entah apa yg adik tu ckp tibe2 kak nora terus tsenyum simpul & brundur pelahan2 & terus jalan laju2 kuar dr mebeng tue. Yg Kak As msih lg tpinga2 xtau apa yg blaku. tp kak as terus je ikot kak nora... nak tau cam mana duitnya boleh hilang. Puas kak As tnya punyalah ssh kak nora nk ckp.. akhirnya kak nora bukak mulut jua

"Errr As sbrnya akak lupa..emmm akak yg buat keluar duit tue"

Hahahaha Kak Nora... Kak Nora.. Habis cm ne sue xgelak besar???

8 comments:

talikasutkayu said...

kalu jumpe kak nora tu rs nk cium jeee 89 kali...muahahahahahhahaa

Zu said...

mcm mana blh kuarkan duit 3k tp tak ingat hairan weiiii tp memang lawak la ka nora ni.....dlm mind kak nora ni.... org tua agaknya umur berapa ekkk???sue tolong tanya boleh??? hahahahaha

Mademoiselle Cynicleopetra said...

hhahahahhahahahaha...esok lusa masa momi pula kot...kang keluar lupher pakai spender...LOL

Zu said...

mommy lupa spender ok lg tu agak2 lupa pakai coli amcm????hohoho

NaD said...

ni kira kategori penyakit kronik jugak ni kak nora ni...

Kakak Tiri said...

Adoi la Kak Nora ni. Habis dia dah buat apa dengan RM3k tu??

Kalau 54 bukan tua... orang tak leh kata 35 tu tua... nyeh nyeh nyeh...

sue cipot said...

sue rasa kak nora ni skit amnesia tu kot.. sbpnya dia sllu sgt lupa. pnh sekali dia lupa nk balik mana.. lupa order apa..ha cm no tue?

Adry said...

ish ish ish... dasyat jugak ni... hehehe.. kak nora kak nora