Wednesday, May 21, 2008

me & my dad



Salam to all my friends..
windu giler kat semua kengkawan pat sini.. huhuhuu lama seh xborak2
tu ari nk cepat lupa nk bagitau sue balik kg.. ayah operation.. ok citer bap ayah ni meh nak kongsi skit citer ttg pak kasim ni..

ayah sue dimasukkn ke hospital pd 12 may kol 8.30 pagi then operation pada 13 may kol 2.30 ptg smpai kol 8.00 mlm baru siap. kmudian pak kasim dimasukkn ke ccu krn jntung bdegup lemah.. sue balik kg pada rabu 14 may.. smpai kg terus p hospital tengku ampuan afzan. masa smpai tu pak kasim baru kuar dr ccu.. & ditempatkan di wad biasa.. & gambar ni diambil setelah pak kasim sedar dr koma huhuhuhu doktor pon tkezut pak kasim duk cm org dh 5,6 ari operation.. besa lah dia... ironman kan hehehhee

sue smpai terus order nak mkn nasi beriani, abg ngah & kak long bising2 takot bisa makan ayam tp pak kasim kasi ayat best
"dulu korang kecik2 nk apa smua ayah beli, skrg ayah mntk nasi beriani je pon bkira.. nah ambik rm10 beli nasi beriani yg lebih tu upah beli"

wakakakkaa padan muka abg ngah aku gelak cm nk pengsan tp abg ngah luku pala aku lak.. teruk tol.. marah ar tue aku gelakkn dia.. huhuuhu

mlm tu aku jaga ayah kat wad, dia order nak mkn nasi bubur lauk daging aku col fuad kawan aku suh belikn kat ayah, doktor siap kasi no hp dia suh aku col kalo ayah sakit mlm tu hahhaaa tp pak kasim relax jer.. borak2 dgn aku smpai kol 4.00 pg baru tidor..

pg2 tu pak kasim nak bekpes nasi dagang aku col fuad suh belikan nasi dagang.. huhuu misi geleng kpala je.. dktor dtg chek pg tu tnya ayah apa petua ayah huhuhu ayah jwap sng je jgn manjakan sgt dri, duk bpantang segala, cube je smua bnda kalo sakit lain x jgn makan tp yg pnting jgn manjakan dri, sakit sikit kena kuatkan dri jgn layan sgt sakit tu yg jd lembik.. huhuhu org lain lpas operation mana leh jalan2 sgt. ayah p toilet jalan je xpakai kerusi roda pon, aku nk teman pon dia xkasi huhuu my dad mmg hero aku lah.

then ari ke 3 dh dibenarkan kuar wad, org lain duk smnggu pling kurang tp ayah 3 ari jer, operation tu buang batu karang dlm usus.. ada 8 bijik batu karang, operate dr perut smpai bawah pusat dlm 30 jahitan, then tebuk 4 tempat.. tp ayah cool jer huhuhuu caya lah my hero..

tnggu nk kuar wad besalah lambat giler, kol 8 am misi bgtau after lunch leh ar balik just tnggu doktor wat surat dulu.. ayah bosan aku pon bosan. then aku pon suh ayah p pakai baju & suar, aku kasi signal pat ayah suh dia jalan dulu.. aku col akak ipar suh dtg ambik.. huhuu aku seludup ayah kuar wad wakakakkakaka

akak ipar smpai ank dia lak nages xmo dgn aku, aku tukar drive sama akak ipar tp bawak xsmpai 500 meter ayah suh aku turun dia ckp aku drive cam kura2.. xder skill adoiiiii mmg ar lesan p kan huhu ayah drive dr hospital smpai umah.. lepak2 kat umah kak long col, abg ngah col, abg pie col, smua col aku coz hspital col kak long ckp pak kasim lari wad hahhahhaahaha.. perit gak le tinger ni tahan kena bebel dgn semua org

ayah ckp next time kalo dia sakit dia nak hnya aku yg jaga dia kat wad.. semua org piat tinger aku.. sakit wooo.. abis kak mok ckp ayah dh tua, layan jer.. sian jugak dia.. salah ker aku? huhuhuhu

5 comments:

Senak Lutut said...

setiap kejadian ada hikmahnya...
merapatkan jurang kasih sayang antara keluarga dan membina satu ruang yang baru untuk kekal berada di hati sang ayah..

..kejarlah apa yang tertinggal selama ini sementara masih sempat..
dan jgn kelak menyesal dikemudian hari..

sue cipot said...

tq bro..
skrg sue dh paham napa ayah sllu marah sue bbnding org lain, napa ayah sllu xkasi sue itu & ini bnding org lain..
sebap ayah syg sue lebih dr org lain hehhehee

Si Tukang Karut said...

ya Allah moga ayah sembuh cepat...takpe tak rogi layan ayah sendiri nih...dpt berkat dan pahala lagi...nak makan apa kasi jerr...kang nak pantang2...cianlak kan hug hug adek aku...

SilverFerio said...

smoga tabah sue dgn dugaan mcm ni... aku doa ayah hang cepat recover... insha allah

Gee said...

Mudah-mudahan Pak Kassim cepat sembuh..

hmm cam ni lah adek den.. pandaipun Sue jaga ayah :)