Friday, June 27, 2008

...Derhaka Part 2..



Housemate sue kim salam pd semua kawan2 yg sudi bg pandgan untuk mslh dia, dia berterima kasih sgt2 pada semua yg prihatin & sudi kasi nasihat pat dia walaupon xkenal dia.. tq katanya..

so this week dia akn balik bincang dgn mak dia, so kite sama2 tnggu kptusan nyer ahad ni.. nanti isnin ni sue bgtau kawan2 smua apa hasilnya ok??

Buat pgtahuan kawan2 mak dia tu keja goment jugak & mak dia sedia maklum kdaan dia skrg nie.. ni pon nasib baik tu ari kontrack dia masih leh smbung dgn kekkwa, kalo x satu keja lak...

skrg dia sedih skit sbp byk kwan2 dia dh dpt keja tetap.. mule2 kwan baik dia dpt kpli kt kelantan, pastu kak yati dpt kat kraftgan, kak nad dpt kat finas, kak yana dpt PTD, dia je stay xder luck.. p intebiu pon xdpt jugak... ssh betul keja skrg nie smua nak main guna kabel.. ampes betol. kdg2 yg dpt tu lak keja cm ampes.. tp dpt jwtan pegawai tp apa pon xtau buat.. kak ana lak yg buat keja dia.. teruk kan? sian betol kat kak ana..

smlm sue ajak dia p cc tgk komen kawan2 smua.. dia senyum lebar & say:

"tq stay prihatin pat akak, masih ada yg sudi ambik berat smpaikan salam akak pd kawan2 sue & ucapkan tq kat they all ats smua pdapat & nasihat tue..terharu lak walaupon xkenal akak tp diaorg masih nk bg nasihat.. untung sue dpt kwan2 mcm ni.. skrg akak paham kgilaan sue pd blog"

uiksss "KEGILAAN" hehehee baru aku sedar betapa aku giler dgn blog & korang smua.. xpasan slama nie. tp mmg betol kata kak ana, kalo xboleh on9 lbh dr 2 ari sue akn jd sewel.. hahaahaha

4 comments:

SilverFerio said...

syukurlh kita semua pun ada keja utk tampung keperluan idup...

kat mana2 pun ada punca rezeki, pendapatan yang lebih sikit... cuma kita tak tak tau mana nak cari peluang mcm tu... ada juga yang dah diberi peluang, tapi takut untuk ambil peluang. seronok tgk kesenagan idup org lain, tapi masih selesa dengan kesederhanaan sekarang. tapi peluang tetap peluang. peluang depan mata milik kita bila kita usaha... tapi biasa la... mcm2 dugaan, kita ni luar biasa hebat... so jgn mudah menyerah kalah.

Kakak Tiri said...

Syukurlah Akak dah faham KEGILAAN Sue. Tapi bukan KEGILAAN Sue seorang saja taw Kak... huhuhu.

zool irfan said...

zool tak suka ambik berat kat org sebab zool pun dah berat..
kalau amik ringan rasanya boleh tak kita jadi ringan .. hehehe

kim salam kat sahabat kamu tu.. nanti datng la rezekinya tu,, takut nanti dia plak tak terhandle nak pilih keje mana satu nanti.

Gee said...

bila tiba masanya nanti adalah rezekit u.. tawakkal jer.. qada' dan qadar kan bukan atas kuasa kita tapi kenalah berusaha & berdoa.. nanti kim salam kat kawan Sue tu..

yg kita nih.. bersyukur sgtlah kan?