Friday, June 13, 2008

..NILAIKAN SENDIRI..

put3 (6/13/2008 8:52:07 AM): sue.. cotok da kawin....

sue _siput (6/13/2008 8:52:43 AM): biler?

sue _siput (6/13/2008 8:52:47 AM): kt ner?

put3 cotok (6/13/2008 8:52:49 AM): ntah....

sue _siput (6/13/2008 8:52:51 AM): dgn sper?


put3 (6/13/2008 8:52:55 AM): ntah

sue _siput (6/13/2008 8:53:13 AM): mner u tau?

put3 (6/13/2008 8:55:36 AM): smlm aku kol dia.. men miss kol, then ada org rply msg tny sapa aku.. kbtulan ipar aku pgang hp.. dia tnya lah cotok phal plak dia tk knal aku? "istri dia"... tk lma lpas tu.. cotok kol then bgtau "my wife is here"... then aku dgr bunyi prempn nangis kat blakang....


put3 (6/13/2008 8:56:37 AM): aku dh tk mampu nk nangis lg.. semlaman aku menangis tk tido

sue _siput (6/13/2008 8:57:37 AM): pu3...
sue _siput (6/13/2008 8:57:40 AM): jgn ar mcm ni


put3 (6/13/2008 8:57:48 AM): hbs aku nak mcm mana lg?
put3 (6/13/2008 8:58:51 AM): honestly aku ckp dgn ko, aku tiap ari kol dia.. dh 1 kwajipan.. tetba je mlm td dia ckp ada bini
put3 (6/13/2008 8:58:59 AM): rsa nk mati je dgr!! nk mcm mna lg?

put3 (6/13/2008 9:01:49 AM): aku hrp yg dia bru kwin & bkn dah kwin spanjang kta knal dia 3 tahun nie...
put3 (6/13/2008 9:03:33 AM): aku knal dia 3 tahun.. sminit je dgn 4 ayat je dia boleh bunuh aku...

p/s : nilaikan sendiri.. dimana kejujuran anda sebagai lelaki yg sering di anggap pelindung wanita.. pada jantan yg mcm ni boleh p JAHANAM..

Sukarnya nak memahami hati seorang lelaki... sebenarnya apa yg diaorg nak dr kite? hebat sgt ke diaorg rasa jika berjaya buat kite tsedu? megah sgt ker diaorg rasa jika bjaya buat hati kite terguris luka? bangga sgt ker diaorg jika mampu mhancur luluh hati kite dgn permainan bodoh diaorg tue?

wahai lelaki.. xpunya hati kah kalian tega mbiarkan insan yg myanyangi korang terluka? cuba bygkan situasi sama blaku pada ank ppuan korang, adik ppuan korang, ibu @ saudara ppuan korang... cm mana korang rasa? @ sememangnya korang xpernah kisah?

28 comments:

talikasutkayu said...

boleh..pe salahnyeeee...add jee my blog

aku la ros said...

me pown pernah jadi camtu.. lagi haru.. baru2 ni org tu siap tnjuk makwe baru dia depan me.. igt dah insaf.. rupanya tidak lagi.. moga2 dia mendapat hidayah dariNYA.. ameeen

sign said...

NO KOMEN...sebab manusia mmg tak pernah puas :)

Gee said...

3 tahun kenal tak tau ke latar belakang lelaki tu? hmm.. ajaib sungguh...

Tok Ketua said...

hhhmmm... tok x tau nk komen camana.. bg tok perkara ni masih boleh diselamatkan...kawan tok lagi pernah mengalami situasi lebih teruk dari tu.. mmg teruk..

mmg betul komen sign.. manusia x pernah puas..

sue cipot said...

sis gee, kami kenal budak ni dlm chat...

tok-- mintak dijauhkn lelaki mcm ni dlm hidup sue, kdg xpasai2 den plush dlm lubang jamban (kang derhaka lak den)

KitKet said...

itulah bahayanya kenal secara maya ni.. kadang2 cempedak pon boleh berlagak jadi apple

sue cipot said...

nak tgelak lak baca komen mamaket.. dh ler den suke makan apple..
tp kan mamaket ada gak yg ok & baik2.. mcm yg kite jumpa tu ari..semua baik2.. cumil2.. penyayang..pelok cikit mamaket..emmmmmmmmm

Gee said...

nak percaya ngan yg dikenali dari alam maya nih kena tgk dulu lar cemana gayanya Sue.. aduhai.. pas dah kenal dalam alam yg bebetul barulah blh jatuh chenta.. huhuhuh.. nih dah naya plak jdnya.. ishh sian plak kawan Sue tu

sue cipot said...

mmg ksian sis.. tulah dia pon jauh nun di sabah.. hope dia tabahkan hati.. td sis dia antar pic dia masa tidor td..bengkak mata.. sian sgt2... budaknyer cantik sis.. org sabah...mau xputeh melepak

KitKet said...

cakap kat dia take care.. kumbang bukan seekor.. nanti dia datang mesia mamaket akan kenalkan dia dengan bukan setakat kunbang ajer.. tupai belang, kambeng jadian, bukit bukau, one two som? semua ada noks

KitKet said...

eh datang mesia pulok.. datang kl ler

aku la ros said...

hai mamaket.. just nak bagitau i ni single lagi.. hehehe.. wink2 100 kali..

sue cipot said...

mamaket..i pon single jugew.. kelip2 mata sket pat mamaket...

SitiNur said...

hmm..ct pun pernah tertipu sue..
skrg ni mmg susah nak dapat laki yang bayek..

tak semestinya kita ikhlas dgn orang kita akan jumpa org yg ikhlas dgn kita..

nasihat ct utk put3~ ada hikmah di sebalik kejadian..tu Tuhan nak tunjuk yg dia sudah beristeri..put3 akan jumpa org yg lebih baik dari dia.Mmg la senang nak nasihat tapi org yg menanggung..huh..

memories just memories..it has no power..mcm tu la ct cakap kat diri ct sendiri bila ct terluka...

hai lelaki di luar sana,jadilah lelaki yang membahgiakan...

KitKet said...

ha yang kowang dok kelip2 mata tu kenapa? mamaket xdok anak teruna yang available lagi.. si debok tu sunat pun belum lagi..

yang lain ada kot.. nanti mamaket tanya tok ketuek ada stok idok

kukikukikuki

Hanamichi_Sakuragi said...

kan main lg c ros n c sue....ni ekkk hehhehe....apsal lerr kwn sue ni blh percaya percintaan d alam maya ni......tak banyak lelaki baik skrg ni....

Hanamichi_Sakuragi said...

uppsss bukan lelaki jerkk perempuan pun tak semua baik juaa....kalau serius nak cintan kenal sekali ngan familinya kalau dia ikhlas nak bkawan sure dia tak kisah ajak jumpa family ..betul tak???

Si Tukang Karut said...

ermmmm Croc the Jack Ass lagi...lagi..lagi CJA...aku nih nak jadi polis siam...nampak jerr CJA bertopeng musang nih...nak ajer aku tembak ngaco anak-anak buah aku ek?...

Senapang haqim nih ada...mak dah asah kasi tajam...jgn ingat pelestik tidak boleh membunuh,,,

First biar aku bunuh akalnya.... kasi mengong..kedua aku rembat kakinya kasi tepok...ketiga aku boh sirap mawar merah kat badan depa ikat kat pokok..kasi kerengge joget tiang sama dia..

amacam penderaan mommy good tak?...is..isk...cam ketam jalan senget jerr semua takde bola langsung!!!

Tok Ketua said...

muahahahahahahaha... mamaket.. x tahan tok nk gelak ni.. nk terkeluar gusi dh ni...

SilverFerio said...

ini aku tak suka ni...

sue cipot said...

silferferio gak real & tulen kan bro kan? hahahhaa hidup azman ahmaddddddd

eh ni kempen mgundi ker?

SilverFerio said...

heheheh
"tulen bang"

Warnawanie said...

alamak.. tertinggal ketapi baca entry ni..wow sungguh sadis..

faham sangat ape yang put3 lalui..
kdg2 kenal bertawon2 pun.. still tak faham2 kan...

oso penah alami dat situation.. rasanya lagi dashyat mashyat.. hehehe dpt tau exbf kawen time hari dia akad nikah..huhuhu pastu boleh plak request dgn me nak suh me jadi bini no 2.. hahaha~!

just nk share the experience...tak berniat nk mengaibkan sesiapa.. but what happens, happens for a reason... trust ur fate, everything will be alrite...

Put3 patut bersyukur dgn ape yg berlaku.. at least.. lesson learned, ait!! Put3 tak rugi ape2 pun..Semakin byk kekecewaan yg kite lalui, insyaAllah kebahagian yg terhebat akan Tuhan anugerahkan dikemudian hari... Good Luck Put3~!!

To sue n ros, Good Luck dalam misi pencarian Mr Cinderella.. ekekeke :D

-me- said...

hmmm.. kejadian yang berlaku ada hikmahnya. nak melupakan tu sakit. tu pun kira ok, lelaki tu ckp jgk yg dia dah kawin. i punya kes, i have to find out on my own. bila dah dpt tau pun still taknak mengaku. he planned to keep it secret for atleast 2 yrs! sometimes some guys is just real asshole. hahaha emo pulak.

sign said...

Kerana nila setitik abis baju aku jadi biru...

cik tun teja said...

herrmmm..tak terkomen..

yaya|azura said...

ermmm.... been there too and dun wanna be there again.