Friday, June 20, 2008

.. Need Part Time Job..

Aku nak cari kerja part - time ar.. tapi aku nak kerja apa ek? aku ada tgk iklan part time data entry tp boleh caya ker? kang rabak bijik mata aku duk mnaip tup2 habuk pon tarak.. skrg kos mningkat giler.. pening kepala aku nak pk mana nak korek duet..

Banyak benda aku nak buat sbrnya tp tu lah mslh kwangan mhalang aku untuk buat byk prgcgan aku.. adoiiii pening betol ar.. kalo takat Rm50 tu alahaiiii cm xder nilai dh skrg, pagi pecah ptg abis ar.. kdg2 baru beli 2,3 brg tgk2 abis dah....

Aku yg bujang ni pon dh rasa sakit giler duk KL, gamaknya cm mana lah org yg dh kawen yg isteri hnya surirumah, suami lak keja guard, anak sekolah smpai 5 org, mana nk byr sewa umah, bil api & air, nak bayar tmbh bus, blanja skolah, duet minyak, brg dapur, adoiiiii lelah aku nk tolong kire..

Tu ar kdg2 aku rasa aku dh ssh tp ssh2 aku boleh lg p makan kfc, p tgk wyang, p shopping, balik kg, hoye2, semua tu pakai duet jugak bukan petik daun tepi jalan jer... Tapi org lain ssh nak makan pon xmampu.. smpai tpaksa ikat perut smata2 nak kasi anak makan.. insaf aku bila fikir.. tp tulah insaf kejap je, esok2 dpt duet p shopping lg.. baju aku penuh sealmari, siap ada yg xpakai lg lak tue, beli sbp suke tgk cantik.. pakai xjugak.. membazir betul aku nie. byk sgt beli brg yg xperlu tu sbp ar duet xder..

Adoiiiiiiiiiiiiiiiii nak keja apa nie??? aku nak buat part time hujung mmgu @ weekday pon ok jugak. coz aku pon xbuat apa kat office keja goyang kaki je. tu ar kalo dpt data entry kan sng leh buat kat opis, kat umah, ari cuti, @ mlm2.. hurmmmmmmmmmmmmm

7 comments:

KitKet said...

nak buat 2 3 kerja ok tapi make sure kesihatan diri kena jaga juwe. Nanti sakit demam cemana?

sue cipot said...

hurmm tu lah mamket.. nak cari keja yg leh buat kat umah, means cm data entry tue.. boleh lah coz kat opis sue keja makan gaji buta.. so boleh isi masa dgn buat data entry.. tp tulah kang kena tipu lak.. penat sue kang

aku la ros said...

aku pown nak part time keje.. tp kalau leh nak buat kat kfc..nnt hari2 leh mkn kfc.. hik hik hik...

Si Tukang Karut said...

ambil lah upah apa2 kerja tangan...yang mudah dan mengasyikan jgn jadikan satu bebanan nanti tak terdaya penatnya...

SilverFerio said...

pls contact me ;)

Gee said...

Sue, kat KL tu taklah teruk bebenor kos hidup cam kat JB ngan Penang.. huhuuh kat M'sia nih k.gee dah rasa dah byk tpt.. kos hidup paling tinggi, JB, then Penang then barulah KL..

Kakak Tiri said...

Kerja jaga kedai mas nak tak dik?