Tuesday, August 12, 2008

..Hantu Nk Bgurau Ke?..

Malam td kt umah atas asik bunyi manik jatuh jer. Dh la cara jatuh tu cam romantik sgt.. Mula tu jatuh sebijik so just bunyi normal lah tin.. tin..tin (betoi ke bunyi manik jatuh cm tu? gasak je lah ek?)

Then xlama tu bunyi byk lak i guess dlm sebekas kecik gaknya, so bunyinya gemersik sikit but still lomantik lg. Hurmm org atas umah ni jahit labuci ker? Tp napa sllu jahit jam 12 mlm ke atas? nampak ker? @ anak dia main labuci tue? entah la. but bunyi tu sllu sgt dgr. Tp kan sue prsan kalo mlm khmis bunyi tu lebih kerap bbanding malam lain.

Cik Nad, dulu u duk situ u sllu jugak ke dgr bunyik manik jatuh tu? org umah atas kite tu jahit manik ke Cik Nad? i kan mcm nk p siasat la. Coz i mcm xpuas hati je. Tiap kali bunyi manik tu jatuh i mesti jd bdebar2 smcm. napa ek? ker i je yg suke pk yg bukan2? pengaruh Kekasihku Seru gamaknya.

Td sue baca blog Cik Kuntum ttg cermin bilik kat Tanjung Bidara tue, alahaiii Cik Kuntum sue dh la nk p travel next week. tidor hotel sorang2. Mati kutuk lah sue ketakutan. dah baca entry Cik Nad ttg bilik hotel bhantu 2 masih tringat. Ni Cik Kuntum lak cerita pasal cermin lak alahaiiiiii ksian kat Cik Sue ni weh.. Korang jgn lah... serius ni kecut perut tahap gaban tau?

Smlm pon baca entry momi ada jua cerita pasal ank antu kat chalet momi.. Lahaiiiii ya ampunnn mcm semput jua pagi ni. Otak ni ligat pusing cm mana nk cabut nie. Dh ler sue patotnya kena p kursus tu about 2 week. Hope dpt la sue pendekkan kursus tu.

1st mmg sbp takot la kan? Dh la duk kat Pulau Santubong. Dh la si man suh bawak balik Puteri Santubong tu. Kang sue tido malam mak ayah dia mai.. cam mana man? risau aku ko nie. wish xagak2. kim la suh bwak balik awek dayak sng la skit keja aku nie ha.. ko ni man.. mcm2.. sbp kdua sue nk pendekkan kursus adlah sbp sue ada event kt kg on 30 ogos tu. adoiiiii apa ayat nk bodek bos ni??? penin2.

Lahaii sapa nak teman sue p Pulau Santubong ni? angkat telinga cepat... ala xyah beli tiket pon xper. sue sumbat je dlm beg nanti occayy? Cik Rose nak ikot x? @ Cik Fzz nak ikot? Cik Nad mau ikot x? Teman lah sue uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa napa budak sue cipot ni penakut amat??

momi meh lah pinjam aura sat. kalo dh takot penakot sgt2 pulak. kalo dh brani cm momi siap nk p tgk lagi tu, ajak lak babah p tgk. kalo sue lah mau pengsan ditempat kjdian gamaknya.. uiksssss mintak dijauhkan. biarlah xtgk pon xper...

10 comments:

zool irfan said...

huh!!! bunyi manik jatuh!!!
atau bunyi guli jatuh!!!

huh.. siol..k-e!! k-e!!
serios beb.. ni bukan lawak punya benda...

kat umah zool tu selalu gak dengar bunyi macam org main guli je.. apa hal mlm mlm ni org main guli..

tak sangka plak sue alami benda yg sama..

zool irfan said...

zool bajet tu hantu la sue...

sue cipot said...

uwaaaaaaaaaaa zollll anda telah menambah ketakutan sue uwaaaa

Si Tukang Karut said...

selalu gitulah sue...jgn risau tu anak depa main goli...hah jgn takut cam kata mem aluyah aka akak tiri kita tu...bawak al Quran sebijik pelok waktu tido...kalau pengsan ke apa org tau kita pengsan ebriman ingat tau tu pesan akak tiri...tergelak pulak...heheheheh sori

sue cipot said...

lahaiii pengsan briman ek?

adehhh sue pon dh gelak golek2 ni.. momi ni kan lawak betoi lah

aku la ros said...

ko citer pasal tu kan.. aku pown selalu dengar bunyi guli jatuh kat umah makcik atas umah aku.. kekadang tgah2 mlm dengar juga.. pelik..ramai yang alami benda yang sama.. huhuhu

sue cipot said...

Jd antu ni ada kat mana2 jer ker?
atau hantu ni duk dikeliling warga blog jer nie?

momi sila siasat memandangkan momi paling berani kat sini, maka sue kasi momi handle.. rasanya hantu kamben dh menular shingga ke alam realiti kite.. huhuhuhu

NaD said...

Sue, masa i dok situ, bunyi tu mmg normal. actually tu bunyi guli, bukan bunyi manik. Even my mom pun dulu ada perasan bunyi tu time malam2 dia bgn smayang. Bila kitorang balik jb dia akan tanya "Ada lg bunyi org main guli kat umah ko tu?". Actually siang2 pun ada gak cuma tak kuat sangat. Malam kan sunyi.Tapi takde ape lah sue.. dia tak kacau pun. Mcm mommi cakap la, anak2 "depa" tu yg dok main.

Even rumah yg nad dok skrg ni pun sokmo bunyi guli. Kol 12 tengah malam dok tarik kusi la ape la. Memanjang mengemas. Tak paham. Kita cuma kena percaya benda tu ada kat mana2. Di sekeliling kita skrg ni pun ada cuma kita tak nampak dia je. As long as dia tak kacau kita, tak tunjuk rupa, so wat bodow je le...

sue cipot said...

glup!!!!
gerenti pas ni i xkuar malam dh.
stop bangun kencing malam
pas ni kena pastikan air dlm botol kat bilik penuh sllu.

paling penting no more duk umah sorang2...

JAMIN!!!

Anonymous said...

Nice dispatch and this enter helped me alot in my college assignement. Thank you as your information.