Tuesday, August 26, 2008

.. War Games..

Pertama kali dlm hidup sue masuk hutan jumaat lps. Hutan tebal lak tue. Sblom tu kami smua diberi taklimat ttg adap2 masuk hutan. Setelah selesai kami pon memulakan permainan ptg tue. Had masa dr kol 2.30 smpai 6.00 ptg.

Ok permainan tu dipangei war games. kami diberi 3 kumpulan & setipa kumpulan ada seorng general. So tugasnya smua ahli kumpulan kena bsatu untuk jaga & ptahankan general ni. Kira general ni cm syarikat lak, kita lak sbgai pkerja cm mana pon mesti kena usaha selamtkn syarikat. ha cm tu lah lbh kurang. Then setiap kumpul di bekalkan 2 sarang telor yg belom masak. End of this games mesti bawak balik sebijik telor & satu logo syarikat, paling x ahli kumpulan mesti ada 4 yg selamat. Kalo general mati potong 100 markah. Mati tu dikira bile kena baling telor dgn psukan lawan la.

So kami pon start la main perang2 tu, seyes cm askar kami masa tu. wakkaka mmg lawak la, siap nyorok2 blkang pokok bagai la, Yg general sue siap pakaikan daun2 kat kami smua. So Abg Denan di tugaskan sbgai spy dia jalan dulu, kmudian di ikuti dgn yati & rogini sbgai barisan ptahanan, kmudian sue & Taib sbgai pthan kdua blkang kami baru general. kire mmg general duk tgh2 ar. mmg best gilos ar games tue..

Stgh jln kami start bperang dgn geng pertama, so blakulah mcm2 adengan baling2 telor. 2 jam ptma ada yg mati, tp general stay hidup lagi. masuk 2 jam brikutnya general mati coz dserang hendap oleh Najib & Midi. haha potong 100 markah.

Tp pjuangan diteruskan, cume kami cam hilang smngat coz general dh kire mati. Ha masa ni la sue jatuh, masa tu nak lari konon2 dr geng Alwana coz nampak depa nyorok blkng pokok. masa ni kami dh nk kluar dr hutan coz kami dh dpt logo. Kire misi pyelamt la masa ni.

Then general suh sue gerak coz dkt sue ada 2 pyerang sue pon cabut lari lah smbil mata pandng dorang, xsedar batu yg sue pijak tu blumut then sue pon tjatuh pada mulanya. Tp nasib xbaik jatuh kat tebing. General cube capai nk tarik sue tp xsempat dia sempat ciut jari sue jer.. Apa lg guling2 ar jatuh. Dalam jugak. General nk trun tp curam giler so mmg xleh trun. kami tpaksa tnggu psukan pyelamt betol2 dtg untuk bawak sue kluar dr gaung tu. sue mas atu mmg xleh bgun dah. mmg mule2 jatuh tu cam pengsan jap then dgr suara kawan2 pangei dr atas.. takut masa tu xyah ckp ler.. Tuhan je tau.

Dalam stgh jam baru depa smpai, mule2 isi ais dulu then depa isi apa ntah daun2 hutan tu & balut kaki. kami masa tu duk tgh2 xder pilihan tpaksa jugak habiskan pjalanan kluar hutan tue.. 3 jam jugak la nk kluar. uwaaaaaaa masa tu mmg dh nages xmalu dh mau xnya sakit yg amat. xleh cntrol dh masa tue.

Tp sue mmg tabik spring lah kat general sue, coz kami spatutnya kena kluar cepat untuk menang, kami dh ada logo, kumpulan kami ada 5 org yg lom mati, then peluru (telor) masih byk kire mmg menang la. Tp general buat kptusan, kalah pon xper asalkan selamat. masa tu dia dh xpk games ke apa, just risau sue kat bawah sana. Masa tnggu sue tu depa kena serang dgn skumpulan yg lain & logo kami dirampas. kesian sgt2 kat diaorg.. Tp general ckp "NAMA TADA" (DON'T WORRY BE HAPPY).. seyes la dia leh jd pemimpin yg baik la.

Tp jgn xtau kami menang jugak untuk games tu.. hahaha menang semangat. kami di beri bonus 200 point untuk xtinggal ahli dlm ksusahan, rupanya ada markah bonus untuk sikap bpasukan.. maka kami menang horeyyyyyyyyyyyyyyyy.... ksimpulannya kdg kala kite terpaksa lepaskan apa yg kite sayang untuk sesuatu.. chaiyokkkkkkkkk.. best gilos

Jom korang kite main War Games ni...

6 comments:

Hanamichi_Sakuragi said...

sue baca story ko ni memang dah tau game ni best...tp kesian pulak dkt ko kan sampai jatuh guling2 bengkak kaki.....tp berbaloi gak kan dpt 200 point n MENANGGGGGGG

NaD said...

cam best je game ni.. nasib baik la jatuh gaung je. kalo kena sorok antu? ewww... serremmm..

sue cipot said...

uiikssssss cik nad ni muluttt.. sbrnya mmg itulah sue pk itu yg nages tue.. takottttt

zue aku ni tlebih snok masuk hutan.. org jakun cm ni ar.. Bapak aku ckp budak buas mmg sllu dpt pyakit.. huhu

Kakak Tiri said...

Eeeee.. mesti ada KTK kan kat situ. Tah-tah masa Sue jatuh ada sekor yang terpenyet. Huwaaa.

sue cipot said...

ngeh2 harus jugak tu kak.. sian dia.. mati dlm kdaan ngeri

SilverFerio said...

poommm poommm