Tuesday, September 9, 2008

... Sahur Org Bujang....

Hari ni sahur minum secawan Hadi's & makan kentang huhuhu. Ni lah org bujang. makan asal boleh je. Ye lah stkat nk makan sorng nak masak bagai xder maknanya.. dh ler sorng2 sahur lg ar xder selera. hurrmmm rindu kg lah pulak!! ni pon seb baik ada org rajin nk kejutkan sahur kalo x jawapnya kol 6 ler bgun. kuang2.

Smlm bbuka puasa pon xtau nk makan apa, seb baik ler cik rose, teja & art temankan kalo x harus makan meggie je pat umah. Abis makan sorng2 bosan je. Member2 umah balik lambat. so sue je lah kat umah tu pon smpai umah kol 6.30 ptg. hurmm seb baik jugak la kt area umah ni ada bazar ramdhan. tp tu lah kalo dh padat sgt xlalu jugak nk p redah. Smlm pon nk beli roti jhon smpai nk bratur bagai. malas nak mlayan ar, dh ar org tu buat lembab gilas babas. penuh ksopanan & kelembutan. kalo cm tu kol 7.30 ptg pon lom tentu dpt beli lg. alahaiii..

Cam abam zool tulis kat blog tu lah kdg2 diaorg ni masak asal boleh je, dgn tawar gilos nye, dgn apa pon xrasa boleh lak nk bniaga. adoii buat naya org je. tu blom kire pas makan duk brulang alik p toilet. lg sakit hati cm tu... so kaedah tbaik tntulah masak kt rumah kan? tp tu lah kdg2 masa xmgizinkan. so tpaksa jugak la kan? jd sue kalo beli just beli kat gerai2 yg mmg wujud kat penara b4 ramadhan. kalo yg baru2 just beli roti jhon je. my peberet tue hehehe..

smlm balik dr bbuka puasa tserempak pulak dgn shah, dia kasi 2 bungkus air tebu. adoii pecah jugak perut ni. bykkan selama dh 9 hari puasa ni lom miss minum air tebu. adoii pinggan pon dh sengal giler.. xambik kang kecik hati pulak so ambik je lah. seb baik la akak2 kt umah tu suke minum air tebu. so depa la perabih kan. rezeki di bulan ramadhan. alhamdulillah.

so ni ari kalo budak2 umah xder harus sue p kedai uncle kentucky je kot. sng & mudah. xper lah sue sabar xlama dh nak balik kg.. nanti kat kg boleh order apa pon sbp akak2 mmg sudi nak masakkan.. untungkan jd anak bongsu ni. ngeh2.. tp kena jugak le tau masak kang nk kawen ssh lak xtau masak.. occay?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Selamat berpuasa ~~~~~~~~~~~~~~~~

9 comments:

SilverFerio said...

sedar tak berapa nak sedar... aku dah 20 tahun merantau... makna kata... dah 20 tahun juga berbuka ala2 org bujang. tapi paling seronok berbuka tahun 2003-2005 kat kg baru. masa tu aku belajar kat UKM. memang meriah la join ramai2 ngan classmates semua

sue cipot said...

best jugak lah ko. aku ni sahur sorng, buka puasa sorng, bulan xpose pon makan sorng kat opis.. adoiiii bile nak bdua nie.. ngeh2

Adzra a.k.a DoOrDie said...

baik2 yang...tebu tuh not nice for org pompuan occay?

SilverFerio said...

bnyk2 sabar sue... jgn suka mengeluh sgt...

Hanamichi_Sakuragi said...

begitu lah nasib d perantauan

NaD said...

ala sue..kite pun makan sorang2 gak.. sama je kita sume ni..

sue cipot said...

yer lah baman, kite ni at least leh jugak makan kan? drpda org yg langsung xder mkanan nk makan. ni stkat xder teman nk makan apa lah sgt kan? hurmmm...

alhamdulillah masih ada rezeki buat diri aku....syukur

aku la ros said...

hmmm... apa nak ckp yer.. no komen la..

Adry said...

sabar la.. aku faham.. dulu aku dok merantau gak... huhu

Adry @ http://www.adrysabry.com/