Friday, September 19, 2008

.. Sue Boring..

Sana sini smua org sibuk buat kueh raya, shopping baju raya, cat rumah, beli langsui raya eh silap langsir raya... sue pon sibuk jugak, sibuk tidor muahahaha.. Tahun ni puasa cam feelling lari skit pasai apa ek? Entah la xsehebat tahun2 sudah, tgk lah sedar xsedar ni dh 19 hari kite bpuasa. Sue masih bertahan belom naik bendera jepong lg harap smpai lah ke garisan penamat puasa.. Insya allah.

Mggu depan ari sabtu dh start bcuti raya, hurmm mcm kejap je kan? sedar xsedar puasa ada lg lbh kurang smggu. lpas tu kite smua smbut raya... Raya tahun ni sue nak raya sakan, sbp tahun ni last raya sebagai awekssssss lpas ni saham dh jatuh dh xbest lagi. Thun depan dh start kena cabut undi nk balik raya.. Lahai cm mana yer 1st nak raya bkn dgn fmily sndri.. mau banjir Machap tu sue kerjakan.. Hencik Azmi tahun depan rumah sue tau, tahun depan lg satu pon rumah sue & begitulah seterusnya muahahha xbaik tau pisahkan anak & ayahnyaa... kang dua2 syahdu di pagi raya.. dh jd drama airmata syawal..

Tahun depan mesti tahun yg myedihkan dlm sejarah hidup sue, yelah cm mana sue nak raya tanpa fmily sue? kekoknya.. Hencik Azmi ckp tahun dpn raya umah dia. Jahat betol suke2 hati dia je. tak ksian langsung kat sue nie.. nanti sue nages xbenti2 dr mlm raya smpai raya baru dia tau!! Kalo boleh sue nak raya dgn fmily je setiap tahun smpai bile2...

Korang yg masih single tu hargai lah detik2 dgn fmily korang.. sbp kalo dh kawen nati kite dh ada 2 fmily, so kena bagi2 lah.. dh xsama tau cm skrg.. Tp untungla yg kawen dgn org sekampung kan? xyah gaduh2 kan? tp sue dh jemu lah tgk muka budak2 kg sue, dlu skolah tadika pon sma2, xkan nk kawen pon nk mhadap muka dia lagik? xbest lah pmadangan.. xluas muaahahahhahaa..

Sebenarnya hari ni sue lapar, so sue pon merapu lak sbp sue tgk pc sue nampak kentaki, tgk cpu nampak kentaki, tp sue xnak la makan kentaci yg baru tu xsedappppp.. sue nak spicy dh lama tu sedap.. sue ngidam nie.. Bile abg Nuar nk banjer sue makan chiken chop kt Kg Baru nie???

8 comments:

Mademoiselle Cynicleopetra said...

ishk cubit kang budak nih...eppy-eppylah...takmoh cakap gitu...mesti eppy tau...raya sama-sama lagi meriah gan sign tu...ishk cubit kang!

Gee said...

hahhaha lapar rupanya.. lol!!!

ha ah.. cubit dia k.gee.. kuat2 sket.. arrrr lariiii!!!

aku la ros said...

padan muka sue kena cubit.. hahaha..

aNnE^wHaTeVeR said...

walaupun single..masalah komplikasi rumah sape nak beraya tetap terjadi jugak kat anne ni..adeiii...tak best..uhuhuhu

HambaMaya said...

jgn gitu.. raya mana-mana pun sama janji yang tercinta ada disisi.. jgn dia buat tak nampak kita sudah.. hehehehe...

SilverFerio said...

aku x balik kg kut raya nih... tiap2 tahun aku balik kg raya... raya ni aku nak jalan2 satu semenanjung...

SPAZZO said...

lepas 2 tahun raya kat oversea.. tahun nie dapat jua ku merasa ketupat pulut ibu ku.. hehehhee..

sue cipot said...

adoiiiiiiiiii takiknya kena tubittttt uwaaaaaaa...

momi cubit2 manja ek? nak2.. huhuhu tu taip entry masa ngah laporrrrrrrrr