Tuesday, September 9, 2008

..Sue Risau Lah..

Td anak buah sue ym dgn sue dia mgadu yg ada sorng budak lelaki tempat dia belajar sllu kaco dia. mule2 dulu budak tu hnya renung dia dr jauh je, pastu budak tu hantar mcm2 hadiah cm cokelet, bunga, bear & mcm2 lah. ank buah sue ada tnjuk kan pic budak lelaki ni. hurmm sweet lah jugak.. muka pon baby face je. ada lesung pipit. kire muke boleh cari makan la.

Anak buah sue ni kawan2 biasa je dgn budak lelaki ni, tup2 sekali tu dia tsrempak dgn ank buah sue & budak2 lelaki kelas dia then budak lelaki ni terus maki hamun anak buah sue, dia siap warning kawan2 ank buah sue jgn rapat dgn ank buah sue. start dr tulah ank buah sue takot dgn dia. Now stiap gerak geri ank buah sue dia perhatikan. Dia xkasi ank buah sue rapat dgn sesiapa pon meskipon kawan2 ppuan. Pastu dia sllu ugut mcm2 kat ank buah sue smpai budak tu naik takot skrg ni..

Hurmm cam mana yer? td sue just suh ank buah sue simpan smua msg2 ugut tu sng in case jd apa2 ada bukti nk back up, pastu suh ank buah sue jalan bkumpulan, xkasi dia jalan sorng2, sbp budak tu sllu muncul tibe2. Budak tu kdg2 dia ckp baik2 dgn ank buah sue tp kdg2 dia maki hamun kalo ada apa2 pkara yg dia xsuke. skrg pgerakan ank buah sue tbatas.

Sue ada ckp dgn ank buah sue td suh dia bgtau fmily yg lain tp dia xnak mak ayah dia risau, tp tulah sue pulak pening risaukan dia. Yelah budak cm tu bukan boleh pcaya. Eeee ngeri tau baca dlm paper pasal org sakit jiwa mcm tue. sue rasa budak tu sakit jiwa kot. Kalo sayang xkan nak maki2 pulak kan? hurmmm geram jugak sue ni dibuatnya. suke hati tok nyang dia je duk maki hamun ank buah sue. dh nak cari pyakit sgt lah kot budak nie.

Skrg ank buah sue tpaksa buat baik dgn dia sbp takot dia btindak ganas. Tu ari ank buah sue bgurau dgn kawan skuliah dia then kawan dia tu ketok bahu nak buah sue dgn test pen. Ptg tu budak laki tu belasah kawan ank buah sue smpai budak tu pecah mulut.. Ha sue rasa kes ni dh serius tau. apa pendapat korang? Patot sue diam kan je ke? @ sue bgtau fmily yg lain. sue risau ni...

please bg idea kawan2.. risau

18 comments:

Hanamichi_Sakuragi said...

aku rasa mesti bg tau family....so family boleh bertindak kalau di biarkan bahaya sebab dah melibatkan org lain

Saya, Aku dan Kamu said...

bagi tau sue. bahaya la. bukan bahaya kat dia je. bahaya kat orang lain juga. mebi budak tu sakit tu. orh tak normal je bertindak mcm tu.

sila simpan msg2 tersebut. senang nnt klu nak buat report polis. ai ade pengalaman wat report polis kekeke

Adzra a.k.a DoOrDie said...

demi untuk kebaikan bersama sila :

1) bitaw pihak berwajib kat tpt anak buah sue tu. at least dorang tawu ape yang terjadi. mungkin ada apa2 tindakan yang boleh dilakukan sebelom berlarutan

2) bitaw family terchenta tentang situasi terkini...Jangan lambat2 nnt takut lebih terok lagi

3) bole juga jumpa family dak tu or jumpa dea personally...mana taw mmg sakit otak cuba nasihat untuk diubati. Kalau jenis ketegaq, kata je nk report polis negeri...

ok dak?

NaD said...

isk..psycho lah budak tu.

Bagitau family. Segera! Kalau dia keep kacau, report polis. Habis cerita. Anak buah sue taknak cakap kat family dia takut family dia risau. Tapi kalau terjadi apa2? Nak risau ke nak menyesal ke, dah terlewat. Baik bagitau.

sue cipot said...

terima kasih kawan2 sue akan cube bincang dgn abg sue dulu supaya dia boleh bgtau kak long & abg long sue bhubung pkara ni..

Tol2 risau dgn budak tu, geram nk pijak perut pon ada jugak ni..

Si Tukang Karut said...

obsessive turn aggressive tu...nanti lama-lama jadi psycho...lepas tu jadi stalker dan end up sexual harrasment...mesti bertindak menghalang

budak2 skrg emo depa terlalu melampau...

Hanamichi_Sakuragi said...

SUE KALAU GERAM SGT SAMPAI NAK PIJAK PERUT AJAK AKU TAU MUAHAHAHHAAH

aku la ros said...

mmg patut bgtau family n report polis.. in case apa2 terjadi senang..

zool irfan said...

budak tu macam hero tamil la plak..
bajet dia ni gengster hati kering.. bila dah fall in love.. love giler giler.sampai nyusahkan org lain..

huh.. budak2 zaman sekarang ni..sekolah pun spender mak tolong basuhkan.. ada hati nak anak org..

berapa umur anak buah sue tu?berapa pulak umur hero tamil tu?

gini je sue..cinta budak sekolah ni makin kita nak halang makin kuat.. kalau dah kritikal level 5 sangat..kena cari dan pindah sekolah lain.. biar dorang lost contact..

NaD said...

err..abam zool..masa skolah dulu spender saya, saya basuh sendiri. hihihihihi

Peraih udang dari Zimbabwe said...

Wah, ni dah cam dalam cite Padayappa...

Tapi in a sense ok jugak, sbb ada org yg betul2 jaga, tapi kalau 'terlebih' jaga lak, dah jadi abnormal...

SilverFerio said...

perkara macam ni tak bley dirasiakan lagi. harus direpot. hero tamil tu berani sebab tak de yang > berani dari dia. kalo didiamkan saja, kuasa jahat akan menguasai diri dia... tak blh jadi mcm tu. kalau kat skolah blh kut rujuk ke guru kaunseling ke apa ke... sure depa lebih tahu mcm mana nak buat...

Gee said...

iskkk psycho nih.. bgtau family Sue jgn tidak tidak tau

HambaMaya said...

hmmm.. ini macam punya kes, kalau sudah sampai tahap harassment, seharusnya kena dibawa berbincang dengan keluarga..

tapi kalau aku, disebabkan aku ni kurang sabar sikit, kalau itu anak buah aku, aku gi hentak terus mamat hero tamil tu..

sue cipot said...

ank buah sue skrg umur 21 tahun, dia belajar kolej pat shah alam..

Smlm dh bncg dgn abg & abg dh p jumpa pihak pgurusan kolej mintak pdapat & pantauan rapi.

Msg2 smua ank buah sue simpan untuk buat report kalo kes ni msih bterusan.

Abg jgk dh jmpa kwan2 skuliah ank buah mntk jln bkmpulan dgn ank buah, & mtk diaorg col abg in case apa2 yg cm mcurigakan.

Hero tamil tu tua dr ank buah sue tp xtau umur bapa mybe lbh kurang sbaya dgn sue kot.

terima kasih pd smua yg bg pdpat

zool irfan said...

lor.. dah tua rupanya hero tu.. ingatkan budak lagi...

cenggitu wat repot je lah.

Adzra a.k.a DoOrDie said...

sue, kuntum nih penah jadi mangsa ex bf yang psiko gini.

siap datang umah toreh2 pergelangan tangan lagi. tak ke seriau? cik kuntum kata "kot nak jadi arwah pon, jangan ah kat rumah aku". Tapi masa tu dah panik sbnrnya tengok darah leleh2...

itu nasib baik cik kuntum yang kena. tegar seadanya. Orang lain? Lom tentu g kan?

So...put a stop before it has no end.

Dory said...

psycho gile mamat tu.. ade org yg jenis2 camtu.. sangat membahayakan kesihatan dan orang awam laa..