Thursday, October 9, 2008

....Fahamilah wlau hnya sekali...

Sometime u make me feel very upsad wit u.. tp after that u dtg cm xder apa2 yg blaku.. cm smlm tu hnya mimpi syakila je tp u xtau ati ni remuk u kerjakan.. dgn rasa xbsalah u slamber je tnya how today? nak je mulut ni jawap today like hell.. tp tahan sbp apa? sbp nk jaga hati u, xnak u sakit ati.. sbp ati ni tau cam ne sakitnya rasa 2.. tp u ada peduli? u xtau kan? sbp apa? sbp u xpernah nk ambik tau apa ati ni rasa...

Terlalu byk bnda yg bbeza sbrnya, dlm smua segi.. kalo ikotkan byk sgt bnda yg out of plan.. tp ati ni pendam je sbp apa? sbp ati ni nak jaga ati u.. tp u xtau!! u ckp diri ni degil, xdgr ckp, suke mberontak... kalo itulah pdgan u dh lama diri ni pergi jauh dr diri u tau x? xpeduli apa u nk rasa, xpeduli apa org nk ckp sbp diri ni degil!!! mgkin u pk ppuan mcm kerak nasi, keras takat mana pon rendam air cair jugak!!! diri ni nak bgtau yg u salah 100%!!! mugkin itu org lain.. tp bkn diri ni sbp untuk pgthuan u diri ni mcm gunung berapi.. ati ni plak cm batu kerikil..

Bile diri ni ckp nak bsendiri u xboleh terima, u anggap diri ni xplukan u, u buat ksimpulan ada yg lain yg diri ni plukan... tau x ati ni makin tbakar? rasanya kalo x-ray ati ni mybe dh nampak rentung @ mgkin dh jd abu kot.. napa u xpaham yg diri ni mmg nak bsendri.. pleaseee bg ruang untuk kali ni...

u xpernah tau apa yg ati ni rasa, apa problem yg ati ni tnggung, u xpnh tau sbp u sllu nampak bibir ni mguntum senyum.. tp u xpernah tau yg ati ni dh lama parah sblom u hadir lg... ati ni cume mharap sdikit sahaja tp itu pon xmampu ku raih.. nak salahkan takdir pon xboleh jugak.. sbp lg ramai org kat luar sana yg hidup dlm k'daifan..

Diri ni plukan waktu untuk myendiri agar diri ni boleh muhasabah diri, nilai di mana silapnya pcaturan hidup ni, bljar untuk redha, tenang & sabar dlm mnempuh ujian ni.. kdg kala dlm situasi genting mmg diri ni plukan ruang tanpa sesiapa di sisi.. boleh kan u paham???

mjauh bkn bmakna mbenci.. skdar mberi ruang untuk kite bdua mnilai kmbali arah tuju kite.. kite dr dunia yg bbeza, cara hidup, cara pmikran, smua plukan masa untuk lbh mgenali & memahami... xguna kite dekat jika hanya mnambah calar di hati...

Biar masa yg tentukan...

9 comments:

Saya, Aku dan Kamu said...

hmmm....
hugs

NaD said...

sabar ye sue.. Hugs sue.

NaD said...

sabar ye sue.. Hugs sue.

SilverFerio said...

take ur tym

Mademoiselle Cynicleopetra said...

hug sue....no matter what mommi love u like my own ok...

sue cipot said...

tq all my prends...

i will be ok soon

aku la ros said...

take care...

SitiNur said...

siapakah gerangan yg menyakiti hati Sue ni?

Kakak Tiri said...

Hugs.

Toksah sedih-sedih. Len kali masuk mesorat. Kita gelak guling-guling okay.