Saturday, October 18, 2008

...manusia2...

Hurmm betollah layan budak2 lg sng dr layan org tua. Kalo tua xbyk songeh xpe tp kalo org tua nk buat pangei cm montot ayam mmg buat sakit hati.. but since sue dh jnji dgn dri sndri untuk mgawal emosi maka sue tlh mnangani 2 mlsh td dgn cara yg xpnh sue gunakan slama ni..

mslah ptama :

lelaki dlm lingkugan usia 40 an @ awal 50 an. dia nak search blogspot. Then xtau apa silap xboleh so dia mntak tlg sue, Jd sbp sue ni pon aktif blog maka sue pon dgn baik hati p lah tlg dia cari blog kawan dia (dia kata). cenderawasih ke apa ntah cari2 siap dgn url jumpalah tp tuan punya buat private so xleh masuk. sue trngkan pd dia. Tp dia marah2 lak. mcm ni katanya "awk ngat sya shari dua ke main blogspot? sya dh baca blog dia dkt 2 bln stgh (baru 2 bulan???) slama ni boleh je sya baca!!" lalu sue trngkn pd dia kmgkinan tuan punya blog baru edit blog dia. sbp tu xleh masuk then dia jawap "awk ni bru keja kan? jgn nk pandai2 ckp kalo xtau" sakit sgt hati ni sbrnya tp sbp dh bjnji dgn dri sndri. maka sue hnya snyum & jawap "xpelah bang sya mmg xtau apa2 psal pc, blog @ apa je tu sbp sya keja kat sini je" trus dia byar & kuar.. malas nk bukak kitab kang ada org bunuh diri lak mlm ni!!!

mslah kdua:

lelaki ni muda skit dlm baya sue mgkin @ tua skit je. Dia dtg ckp "haye nak huna phe hembilan" sue pon xpaham sbrnya tp sbp dia dh duduk kt pc no9 jd sue pon angguk je kat dia. So dia pon guna lh so far mmg oklah dlm stgh jam tu. msuk stgh jam kdua dia tnya sue ada id x? sue ckp xde. sue bkn apa sue xkasi bkn sbp dia sengau ok? tp sbp sue dh janji dgn Hencik Azmi sue xkan kasi id sue, no tipon @ bkenlan2 kt sini. sue hnya KERJA. Tp sue kantoi dgn budak ni sbp sue dia nampak sue chat dgn cik Nad. so dia pon marah2 dia ckp apa sue xpaham.. tp sue ada tangkap satu ayat dia yg sue sempat paham "macam muhe hia hu hantek hangat!! haku pon xhingin ar!!" nk je sue jwpa balik tp entah la mlm ni ksbaran byk btol. sue cume ckp lbh baik awak diam sblom sya bukak mulut, kang sya lazer awk balik ni jugak awk minum racun rumpai. Jgn smpai sya hilang sabar.. sya dh kawen xguna sya nk bknalan ke hapa.. dia bayar & buat muke xguna!! then masa nk kuar tu sue xtau dia ckp apa sbp sue xpaham sue pon jawap "huka hawak ar haye xhisah ponnnnnnn" dia terus blah.. hahhaa

Ha sabar x cik sue mlm ni.. ni baru 1st nite (bkn 1st yg 18sx tau!!) 1st nite keja.. xpe sue btol2 nk uji ksabaran sue kat sini.

7 comments:

SilverFerio said...

dugaan ni mcm2 kan sue... bawa bersabar

sue cipot said...

yalah man,
xperlah man aku sabar je.. lgpon skrg aku dh penat nk marah

NaD said...

hahahahhahaa kelakar gila lelaki yg kedua tu. hentah hafe2 hentahh.. :))

HambaMaya said...

sue ni tolong laki jer.. hehehe

sue cipot said...

sbp org ppuan xsuke mlepak kt cc lgpon org ppuan bdikari kalo dtg kt cc xder pon mcm lelaki.. ada je mslh hahahahaha

HasraRazali said...

hehe..sabar sungguh sue...

tp kelako le citer lelaki ke dua tu..lepas ni, apa la pula citer kisah sue di cc tu ekk...anyway enjoy ur new part time job!

sue cipot said...

tq hasra...