Tuesday, October 14, 2008

..Menyibuk je!!..


Rasanya artikel ni dh dikonyok masuk dlm tong sampah (dr kesan koyok pd kertas tu) tp stelah penulis nya beria2 mmujuk rayu maka akhirnya disiarkan jua, wlaupon pada asalnya penulis artikel ni bhasrat nk siarkan dlm majalah maskulin edisi raya tp hanya majalah GG ini je yg sudi itupon stelah mgambil kira niat bhari raya..

Saya bknlh editor tkenal dr majalah remaja, Rapi mahupon playboy meskipon mana2 majalah pon, & blom ada satu pon entry sya kan blog ini yg dibahaskan dlm dewan rakyat mahupon dlm mana2 parti politik, tapi sya xkisah sbp sya bukan mgejar publisiti murahan. Tak glamer xapa asalkan masih bpijak di bumi yg nyata. masih memandang pada cermin yg sering mgejek diri sndri.. alhamdulillah sya masih belom di kira kacang lupakan kulit...

Bg sya mudah, jika saudara suke utk mbaca silakan, kalo tlebih suke tinggalkan komen, jgn risau saudara xkan dikenakan cukai mahupon kena bayar untuk komen. smuanya FREE sya ulang smuanya FREE.. Jika saudara xsuke sila klick pd butang X di atas, dgn segala hormat saudara boleh berambus dr blog sya.. kehadiran saudara sedikit pon di undang mahupon di jemput.. Tp mgikut adat org dtg kite myambut.

Bg pendpat peribadi sya, smua org bebas untuk bkarya. xkisah jika dia nk taip makan nasi beriani pon sbp sya xmakan nasi beriani jd sya xtau apa lauk pauknya. jd bile sya baca blog sahabat sya tu maka sya tau beriani tu rupanya nasi bukan besi berani.. bgitu jugak dgn segala resepi mepi yg dilampirkan, dh nama pon ppuan maka xsalah rasanya nk bkongsi resepi. lain negeri lain cara mmsaknya. bkn apa resepi2 ni untuk mgisi perut suami2 kite smua jugak.. mcm perut saudara yg tau nak mlahap tu je lah.. xblajar xtau.. @ saudara suke isteri sauadara jd bodoh sombong?? mgkin itu citarasa saudara xapalah.. asalkan saudara sng hati. Begitu juga pada mereka2 yg suke sgt mluahkan rasa kecewa, remuk rendam, sedih syahdu ditanggal kekasih, dilukai kekasih gelap jua bukan mlsh saudara.. manusia yg normal punya prsaan. cume mgkin cara itu yg berbeza.. Jika mulut yg pandai bkata2 tp hati bdusta apa guna? Untuk pgthuan saudara kami smua mnulis dgn RASA.. RASA xpernah menipu.. Dalam kata tentulah byk dusta.

sya betol2 xpaham knpa saudara xsuke tp masih mnempel? saudara katogerikan blog kami smua sbgai BLOG SYOK SENDRI tp rasanya blom pernah lg mek yg pernah masuk paper tu mpromosikan url blognya, begitu jua mamaket ketika mjadi model pegantin xpernah mwar2kan url blognya.. lagak saudara mcm bkempen untuk parti cap Tenuk pula bila myuruh org komen di blog saudara.. apa dah ckup bagus ke blog saudara? sya rasa jika kite war2kan blog itu mgkin skdar mcari publisiti saja, lucu lah saudara ni, cdgan sya apa kata saudara mintak bantuan karamsin walia untuk mpopulakan blog saudara yg ibarat "HIDUP SEGAN MATI TAK MAHU"

Sya dh muak dgn org mcm saudara ni, manusia yg xsng mlihat org bahagia.. suke hati lah kami nak tulis apa, nk letak apa, gambar bogel sekalipon sbp itu bukan ada kena mgena dgn saudara pon.. blog masing2!! suke telor masin la nak masak gulai ke nak masak rendang! suke sgt nk myibok jaga tepi klim org pasal apa? duk diam2 kat blog sndri, buat cerita sndri biar dilabel SYOK SENDRI asalkan xmyusahkan org lain... Tak paham betol lah...

Baman jom makan cendoi kat bawah pokok jambu, pastu ptg skit kite makan nasi beriani occay? cool baman cool.. muahahahhaa entry koi suke ati koi ler nak mrapu apa...

6 comments:

aNnE^wHaTeVeR said...

uuiikksss sue,bile kite nak pekena briani ni? dah lama anne tak makan briani ni..lagipon kite tak berlaga-laga pipi lagi ni..hehehe

sue cipot said...

muahaha pastu kite post kat blog ek anne kte blaga2 pp, kite makan nasi beriani kan anne kan?

kite kan syok sndri muahahhaa

Gee said...

hahhahah cian sue dia tak de kawan tp tersalah cari musuh

SilverFerio said...

jum jum beriyani anje

aku la ros said...

blog aku syok sendiri ke?.. aku nyer pasal la!!!..

beriyani gam pown sedap gak beb!!!

sue cipot said...

muahhahahaa dengki lah tu kan..

pangeii action kame baru tau?