Friday, October 17, 2008

..Kawan @ Kekasih..

Td kan coll my prend kat kg tu, saja lh nk tnya kaba kan... since raya tu ari sue mbuta je kat umah so mmg xjumpa dia lah. Dgn penuh k'ikhlasannya sue pon coll le dia td..

Sue : halluuu weiii lu apa bikin? diam je ko nie idup lg x? ngeh2..

Fuad : Ermm halo.. aku ok je msh sihat. la ko pon idop lg ek? aku ngat dh arwah hahaha so tu ari jamuan raya je lah ngat tahlil ko sama hahahaha

Sue : ngiokkk la ko ni, weh apa citer? Dgr cite ko dh ada awekk jambu skrg. ai xkan nk sorok je kot? mai la kenalkan kat aku weh..

Fuad : emm berat hati nk ckp tp.. tpaksa jua lah sbrnya awek aku xkasi aku kawan dgn ko dh. dia suh aku pilih ko @ dia..

Sue : Mana ko jumpa ppuan sengal mcm tue?

Fuad : aku mntk maaf sgt2.. aku syg kat dia. cantik ssh nk dpt awek cntik ni. emm lps ni ko xpyh coll aku ek? bkn apa jgn slh pham la aku xmo ar awek aku kcik ati. nti ko smpai kn kt kwan2 ppuan yg lain ek jgn coll aku. awek aku sllu chek ar hp aku. ok ar aku ada keja nk buat ni. ko jga dri baik2 ok.

Sue : (tdiam kejap) oklah Fuad kalo itu dh kptusan ko, xjd hal. ko pon jga ar dri baik2. Tp sblom tu esok2 kalo minah sengal tu robekkn limpa ko no tipon ada, rumah aku pon ko tau so muka xmalu dtg ar. bye2.

Adoiii korng pleaseeee ar jgn buat cm ni, betol kekasih tu peneman idup tp korang jgn lupa kwan pon pntng jgk tau. Cth sue nmpak tgk Abam zool keta rosak sapa mai tlg? Abam K.E jugak kan? tgk ar skeliling kwan ni pntg jgk tau. Hdup kite bkn hnya plukan kekasih je tau. Kdg2 satu masa kite plukan jgk org lain. Hdup kite xkan meriah kalo dlm dunia ni hnya wjud kite & dia je...

Bg sue dua2 pon pntg. Kena pandai2lah, sng je korang knalkan kawan korang trutamanya yg blainan jantina dgn korang kat kekasih korang tu. biar depa bkawan cm tu jgk dgn kawan korang. kenali kekasih dia.. Ha kan dh btambah kawan tue.. eee dunia ni best tau kalo kite dpt kenal ramai org yg berwarna warni..

Tp smua org ada pndpat msing2 kan? so korang apa pndapt korang?

13 comments:

yaya|azura said...

cikyaya suke jer kalau kekasih cikyaya kawan ngan kawan-kawan cikyaya... at least, dia tau ngan sape cikyaya berkawan... taklehlah dia menghalang ke apa. makklumlah, dia pon bukannye leh teman cikyaya setiap masa, kan?

sue cipot said...

betol tu cik yaya sya amatlh myokong cik yaya..

lgpon kn snok kalo kksih kite knal kawan2 kite kan sng nk lepak leh angkut skali. jimat masa hehhehe lepak dgn kawan + dating.

masa itukan Emas.. ngeh2

NaD said...

dia tu bercinta ngan manusia ke ngan lembu? lembu pun gheti makan sama2 time ragut rumput kat padang.

Mademoiselle Cynicleopetra said...

memang ada pompuan gitu....ada pompuan gini...tapi mommi nih terkadang suwuh kawan pun takmoh sebab suka kawan gan pc jerr...heheheheheh

pc baik leh copy paste...leh pura-pura eppy...leh delete and undo...

real life takleh...tu yang mommi weak...

sue cipot said...

oh mami i also like ur idea..

pc baik leh copy paste...leh pura-pura eppy...leh delete and undo...

aku la ros said...

hish hish hish.. aku kalau boleh nak bagitau dunian kenalkan satu dunia saper abam rite aku... hehehehehe..

tp yang penting abam rite tu mesti ngammm gilooosss ngan kawan2 aku!!!.. wajib!!!!

KitKet said...

selalunya pompuan yang macam tu insecure ler.. kalau i buat bodo ajer..

sw337un7ej4 said...

hihiii..lom tawen dah kena kontrol..kawen sok camner arr..soheh slalu kena pulas tinga tak ek?

Saya, Aku dan Kamu said...

pulok doh. adakah hati perempuan ittew secantek muka nya?

fikir2kan lah, selamat beramal!

SitiNur said...

Ni kes tak percaya boyfriend sendiri la ni..Ada jugak org mengongkong sampai tera tu..Ishk..Org kata kawan beribu berkasih biar satu..Tak pa la Sue tak rugi dia xmo kawan dgn Sue.Ramai lagi kat sini kawan2 Sue.

zool irfan said...

awek dia dah tak percya kat dia kot.
kesian kat mana.. dah kawin nanti ikut ckp bini jek. payah gak ni kalau lelaki tak pandai control keadaan..

SilverFerio said...

hakikatnya memang ada org macam tu... lagi teruk dari tu pun ada. jgn smpai poton *tut dah la... naya!!!

sue cipot said...

weiiii man.. adehhh sakit perot lak bab ptong tot tue ngeh2