Wednesday, October 22, 2008

... Gembeng ke aku?...

Nie pic adik ammar..
cute kan?
cepat sihat ye dik?

Hari ni sue bosan giler so jalan2 lah baca blog org. then masuk blog Nad lompat ke blog adik dia then masuk blog sorng kakak ni, baca lah story dia. 1st masuk blog ni coz ada story pasal kura2. Since sue ni minat sgt2 dgn kura2 so bukaklah blog akak ni..

Mula2 baca sue gelak2 tgk gelagat Adam dgn kura2 yg nenek dia jumpa tue.. comei kura2 tu..actly kura2 mmg pemalu & kuat majok tau.. so kalo dia xbiasa dgn org tu mmg pyh nk tgk muka dia, dia nyorok je dlm jaket kulit dia tu hikhik.. comei kura2 tu..

But bile sue mula baca story ttg ammar, entah napa air mata ni tibe2 ngalir..wlapon sue xknal akak ni & xknal ammar & adam tp sue ttp rasa sedih.. sedih sgt rasa. mcm2 prasaan & mcm2 bnda yg sue pk saat ni. Sue bygkan kalo sue duk kat tempat akak ni tabah ke hati sue? mampu ke sue lalui smua tu? rasanya sue xckup kuat untuk smua tue.. Jgnlah ALLAH duga sue sehebat tu..

Apa pon sue doakan smoga ammar cpt sembuh & riang sllu. Sue jgk doakan untuk adik ikhwan yg tlantar dh stahun tu. smoga dia juga akn smbuh. Kuasa ALLAH siapa tahu. lahaiii pilu sungguh hati mbaca blog akak ni, smpai saat sue tulis entry ni airmata sue msih lg mgalir, semoga ALLAH tabahkan hati akak & family dlm mnempuh dugaan ni. Insya ALLAH ammar akn sihat semula..

4 comments:

Asz said...

salam sue .. mekasih sudi jenguk blog akak, terharu akak baca entry sue ni ...

apa yg dilalui mmg perit, tapi akak redha ... ini ketentuanNya ... dugaan buat akak & family, tapi akak percaya setiap yg terjadi ada hikmahnya

akak & family rasa ckup bertuah dikurniakan anak spt ammar, akak anggap ini rahmat dariNya ... dugaan ini membuatkan kami lebih rapat dan tabah menghadapi ujianNya ... insyaallah

take care

sue cipot said...

sue doakan akak terus tabah mhadapi dugaan ni.. Yakinlah kak ALLAH xpernah silap dlm mduga kite..

Allah xkan mduga hamba-NYA diluar kemampuan hamba_NYA..

Insya ALLAH sama2 kita doakn untuk adik ammar..

SilverFerio said...

keep going ammar

NaD said...

kak asz ni kakak pada classmate adik ciknad. slalu gak adik ciknad bercerita pasal ammar ngn adam tapi tatau plak kak asz ni ada blog. Adik ammar walaupun SD tapi dia tak nampak mcm SD pun kan?? Nampak ceria je..

Semoga adik ammar sihat selalu..