Wednesday, July 23, 2008

..Akuilah Kesilapan Sendri..

Kenapa mesti nak menunding jari kpd org lain atas ksalahn sendiri? Knp xmgaku je mmg itu ksilapan dri sndri? Normallah sbgai manusia kite buat silap, & wajarlah kite mintak maaf ats ksilpan yg kite lakukan. Knpa mesti kite nak ckp si polan si polan yg punya pyebab shingga kite buat ksilapan tue? Ni kan dri sndri apa lak hak org lain nk paksa2 kite? Heran..

Alasan xlogik, si dia yg awk sndri label minah GEDIK yg paksa awk xbterus terang dgn kitaorg yg awk dh kawin?? Kalo kira apa hak minah Gedik tue? That your life. So napa mesti nak ikut kata org? Kalo awk rasa itu yg tbaik just do it lah. Napa bingai sgt? opssss ha kan tkluar ayat2 xpatot? tp awk jugak ckp yg sue ni LAZERRRR so xkisah la kan apa yg kluar dr mulut LAZER ni kan? kan? kan? bertindak mgikut arahan..

Sue bkn lah apa cume agak marah la jugak bila awk tunding jari kat minah GEDIK tu, cm dia lak pyebab atas smua penipuan awk ni.. Bukan sue xpernah nasihat awk suh awk bterus terang dgn semua org & si cute C**** 2. Tp apa jawapan awk masa tu? Belom sedia, Perlukan masa, Takut kehilangan.. Sudahla awk tu dh kawen dh ada ank kalo pon awk ada mslah dalaman sperti mana yg awk ckp tue. Sue rasa itu bkn tiket untuk awk pmaikan hati2 gadis kat dlm kg kite ni. Kite ni dh ibarat saudara. Cubit peha kiri Bontot kanan terasa jua.

Jgn jdikan masalah dlaman rumah tngga awk sbgai tarikan simpati org. Semua org pon ada masalah, bukan yg kawen je, ni ha yg belum bcinta, yg tgh bcinta, yg btunang, smua org ada problem tp kite lah kena pandai selesaikan problem kite tu. Jgn libatkan org ke3 dlm hal ni. Ok kalo awk nak mintak pdapat why not tnya dgn momi, tnya dgn kak zee, tnya dgn mem, kalo segan dgn wanita2 ok u boleh tnya bro beaber, bro hambamaya, bro senak, ramai kan? so please ar jgn buat alasan yg xlogik.

Lagi awk buat mcm ni lg org marah tau x? Just mgaku silap sndri. Jgn nak tunding2 jari salahkan org lain. Ni salah sndri. wake up lah smpai bila xnak mgaku ni? semua dh jelas semua dh terang xyah suluh2 dh nampak tau? sue percaya smua org kt kg ni bukan nk buang awk. Just sakit je tau dgn apa yg awk buat ni. semua ni xpatot blaku. Tp benda dh jadi so just mintak maaf terus terang akui ksilapan dri. Jgn salahkan org lain pulak..

Now tpulanglah kt dri awk. Tepuk dada Tanya Iman. Sue xmarah awk cume bengang je dgn sikap & kata2 awk tu. Rupanya nasihat sue pd awk slama ni xbguna. Siap ckp sue ni LAZER lg.. aduhaiii apa pon terima kasih.. yes mmg sue ni LAZER. Tp xsemua org pon yg kena...

pesanan pihak penaja:

TERLAJAK PERAHU BOLEH DIUNDUR TELAJAK KATA BURUK PADAHNYA..

14 comments:

HasraRazali said...

Astafirullahalazim...mgkin HASRA tak tahu citer sbnrnya..tp betul ckp SUE tu..mgaku kesilapan sndiri itu sebaiknya...dn bila dh mngaku, cuba utk berubah, bkn nya mngaku dan buat..dan buat lagi perkara yang sama...

aku la ros said...

>>tgok dari jauh...

Si Tukang Karut said...

naik motobot susah nak gostan ..naik sampan lah kayuh pelan-pelan lawan ombak...

mommi tgk kat tepi pantai...sajer sambil wat lawak jenaka....tgk gelagat orang nak jadi boyar pelestik...hehehehe

sue cipot said...

Has-- Kite ni manusia biasa yg xpernah lepas dr mlakukan ksilapan, kemaafan adlah jalan terbaik.

Ros-- duk diam2 main games pat situ

momi-- biler nak beli beg boye nie?

Hanamichi_Sakuragi said...

aikkk sue apa kes????

Gee said...

jap sblm komen nak betulkan dulu idung kembang kempis sbb Sue dah masukkan nama k.gee dlm senarai penasihat alam sejagat.. hihihih (gelak meriak)

ok... utk org yg dah terlanjur buat silap tu k.gee tamo tambah nasehat.. tapi utk adik2 prompuan ku sekalian.. ni k.gee nak nasihat... sikit jer.. kalau berkawan kita kena tetapkan niat kita.. yg penting kena ikhlas.. tapi kena cekalkan ati.. jgn cepat sgt jatuh chenta.. mentelah dgn org yg kita tak pernah bersua muka takat kata2 pujangga menyentap jiwa kat alam cyber ni.. pleaseeeeee lahhhhh jgnlah mudah terjatuh chenta yer adik2...

bukan senang nak dapat lelaki baik yg ikhlas berkawan dgn prompuan utk jatuh chenta then ke jinjang pelamin.. alangkan yg kenal di alam nyata lagikan CJA kulit berkerak.. inikan pulak takat kata2 pujangga di alam cyber.. jadinya kenalah adik2ku sekalian berhati2 dalam memberi hati.. kang tak pasal2.. masuk spital sakit hati kronik.. yg CJA kulit berkerak jual taik minyak kat prompuan2 lain..

akhir kata.. meh lah Sue ngan kengkawan suma dtg JB sabtu nih kita pi majlis nikah KM & AJ :)

sue cipot said...

hug kak geee..
lawak betoi 1st komen tu hikhikhik
kak, sue balik kg jumaat ni member btunang.. alahaiii kmpunan lah nk hug kak gee & momi mok.. uwaaaa

tu ari plan nk ambik berkat mummy meeda & bro beaber.. xksmpaian jualah cm ni.

p/s: sis tolong cium kak mok & km untuk sue ek? hug erat2 tau

NaD said...

skrg banyak la kes camni. yg kesian bini2 depa..

SilverFerio said...

aku ada masalah gak nih... nak salahkan boss lah hua hua hua

Peraih udang dari Zimbabwe said...

Malas dah nak 'meletup' lagi...

Kakak Tiri said...

Tengah tengok ajer ni. Sok aku libas jugak. Apa dia ingat dia buaya aku takut kat ekor dia tu. Piii rah.

-me- said...

mcm main puzzles plok. dpt piece by piece. cam dah leh agak dh nie... *wink wink*

KitKet said...

hmm.. i dah memang lost in translation dah lama dah

Adzra a.k.a DoOrDie said...

hangat je suasan kat kg kite sekarang...kene pantulan lazer merata.tapi ade juwe yang bermasalah jiwa...ape nak kata...

kita kan manusia....eheheheh...sabor sue sabor...

Mama ket, kite pon ala2 lost juwe!