Thursday, July 17, 2008

.. Pengemis Vs Pelakon..


Orang zaman skrg suke sgt meminta2. Malas nk usaha. Akibatnya yg betul2 memerlukan dipandang kosong sbp org dh xpercaya lg. ini lah org ckp krn nila setitik rosak susu sebelanga. Nilah dia.

Untuk pgtahuan korang, lelaki tu bukan buta. sue ulang sekali lagi LELAKI ITU TIDAK BUTA. knpa sue yakin sgt yg dia xbuta? Dia duk kat umah sue. satu blok dgn sue. Slalu sgt tserempak smpai naik myampah tgk muka dia lg. Sue myampah bkn sbp dia xencem @ apa ek. Tp sbp dia PENIPU!!!!! ambik KESEMPATAN ATAS KESEMPITAN!!! Benci org mcm ni

Apalah salahnya p kerja. kalo xder klulusan, keja je sapu sampah jnji halal. Dr jd pemintak sedekah. buat apa? nak kata tua sue rasa umur dia dlm 30-an. sihat tubuh badan. so napa nk mintak sedekah? kenapa? kenapa? bg sue jwapan nya 1 jer PEMALASSSSSS!!!!

Kalo ALLAH nak tarik apa yg kite ada kejap je, xlama pon. Buatnya betol2 buta padan muka.. Dasar Hipokrit punya manusia. kdg2 tfikir jugak nk je Sue buat duet kertas byk2 pastu p kasi dia. Padan muka dia. Tiap kali tgk muka dia mcm nk sepak je tau. Tambah kalo tgk dia jalan traba2 dgn tongkat tue. Dah tu ada lak manusia2 yg baik hati tolong.. EEEE xtahan la tgk dia bpura2 nak je aku ketok kepala dia dgn tongkat tue...

7 comments:

NaD said...

A'ah lah incik sue kite pun kenal dia dulu masa duduk sana slalu nampak dia. Actually dia tak buta cuma ada masalah penglihatan kot sebab dia still bleh jalan tanpa tongkat and kawan2 dia yg buta akan ikut blakang sambil pegang bahu dia. Tapi tatau plak yg keje dia blakon pegang tongkat putih mintak sedekah kat puduraya. Puduraya tu kan?

sue cipot said...

xlah.. ni kat masjid jamek jalan nk ke putra station tu.

u tau nad, tu ari dia beli roti dgn sue siap tgk tarikh lagi.. xder malasah pglihatan langsunglah.. cume mungkin masalah M dia besar sgt... xtahan la tgk dia

sue cipot said...

punyala marah smpai sialp taip...
malasah = masalah

aku la ros said...

donia donia...

SilverFerio said...

jgn nyampah sue... hang kena tegakan kebenaran

SilverFerio said...

jgn nyampah sue... hang kena tegakan kebenaran

Anonymous said...

disastrous vegetable designated austriatel newindex lahkj estate opens dewr instrumental pink
lolikneri havaqatsu