Wednesday, July 2, 2008

...Ayah..sue Mintak ampon..

Aku tibe2 rindu sgt2 kat ayah hari nie.. mcm ditarik2 hati ni nak balik & pelok ayah..
entah napa bile tbayang wajah ayah laju je airmata aku turun.. sayu sgt aku rasa.. sian ayah
kalo lah aku ada masa tluang aku akan bawak ayah p bcuti, bawak ayah p makan2, bawak ayah p beli baju baru... dh lama sgt aku sibuk.. baru aku sedar hari nie

Aku ada masa untuk kawan2 dlm aku sibuk2.. aku masih ada masa nk hoye2 dlm aku sibuk, dlm xder duet aku masih bjoli sakan.. aku lupakan ayah, aku jrg balik kg spend time dgn ayah.. kalo balik kg pon aku sibuk kuar dgn kwan2 aku, aku sibuk dgn hp aku, aku sibuk tgk astro.. aku jarang teman ayah lepak bawah pokok mcm dlu2... ayah sue mintak maaf..

Ayah mesti kecik hati dgn aku tp ayah xpnah ckp..sbp ayah xnak sshkan aku, tp aku ni xpaham2 prsaan ayah.. pdhal bkn ssh sgt pon nak borak2 dgn ayah, tolong ayah kasi makan ayam, itik, tolong ayah kutip sayur, siram sayur...arrggggghhhh semua tu aku dh lama xbuat.. sian ayah.. jahatnya aku..

Ni ayah org pling happy bile aku ckp ada org dtg nk mrisik.. ayah nages.. aku lompat2 konon happy sgt.. bodohnya aku sbp xpaham prsaan ayah.. aku rimas ayah tnya byk pasal Love.. pdhal ayah risau nk lepas aku, wajarlah dia tnya aku anak dia, buah hati dia, tp apa aku balas kat ayah?? argghhh ya allah bdosanya aku pd ayah.. ayah maafkan sue

Ayah suruh aku kawen cpt.. sbp dia nak tgk aku kawen.. dia takot xsempat tgk aku kawen.. ya allah kenapa aku lambat sedar prubahan ayah?? aku cume ada ayah tp napa aku xjaga hati ayah?? sdgkan ayah syg aku.. berdosa nyer aku rasa.. ayah sue mintak ampon sgt2..

2,3 minggu kblakagan ni ayah asik ckp dia sakit dada, sesak nafas.. smlm ayah coll ckp tgn dia kebas.. xleh gerak then kak long bawak ayah p mgurut pastu ok skit.. dh smnggu ayah xlena tidor sbp ayah sllu sakit dada.. ayah coll lg aku mlm td ayah ckp dia nak sgt tgk aku kawen sblom dia tutup mata.. xralat sgt kalo dh tgh aku kawen.. ayahhhhhhhhhhhhhh

selama ni ayah la org pling marah klo adik brdaik nk sanding but kali ni ayah yg lbh bsmngat suh aku sanding.. sdgkan sblom ni ayah marah.. ayah suh aku pakai inai yg ukir2 sdgkan sblom ni ayah xsuke aku kotorkan tgk dgn inai.. byk sgt pmintaan ayah yg buat aku bfikir & tmenung sorang diri...

Ya Allah aku mohon pada-Mu jgnlah diambil ayahku.. terlalu byk ksalahn yg perlu aku tebus pdanya ya ALLAH.. tertalu byk dosa ku pd ayah... aku mohon ya ALLAH panjangkan usia ayah..

Ayah..sue mintak ampon sgt2..

12 comments:

Dory said...

sedihnye..nak call ayah la jap lagi..

fizzzy said...

alamat bergenang mata fz, dah call Bapak tapi dia cakapkan..

"Bapak dkt Genting..syoknya! sejuk! Nanti tgk gambar je la, balik nanti hari Ahad, Bapak bawa balik Dunkin Donut ke J.co ke..hahahah"

chesss hilang terus sedih aku..sampai hati betul Bapaku!

NaD said...

sedihnya sue... i can feel that u're so close to ur dad. mcm kite tak rapat sangat ngan ayah kite tapi kita sayang sangat kat dia. u managed to bring a tears to my eyes :'( automatically terbayang muka ayah depan mata.

SilverFerio said...

cepat2 lh sue... sementara dia masih ada

KitKet said...

hmm betul tu.. tetiba rasa shahdu pulak

Kakak Tiri said...

Aha... selagi ada hayat mak ayah, masa tu lah kita patut cuba luangkan lebih masa dan kederat untuk depa. Semoga Ayah Sue dipanjangkan umur dan dimurahkan rezekinya. Amin,

Tahniah ya dik. Bila langsungnya?

sue cipot said...

lumrah manusia jrg mhargai semasa ada..

aku la ros said...

Al fatihah tuk arwah abah me.. Moga rohnya dicucuri rahmat... Ammiinnn....

>>>tiap2 bulan enjoykan cik melah..... hehehehehe...

Si Tukang Karut said...

MasyaAllah...kasih ibu membaca kesyurga...kasih ayah membawa kebahagian..teringat juga arwah abah yang sgt sayang kat mommi nih...di mandi di bedak di dukung sehingga darjah enam....sedih amat skrg dlm demam meleleh air mata...

Si Tukang Karut said...

membawa*

zool irfan said...

huh.. tangkap jiwa baca sue nya entry ni.. serius .. giler touching... i feel u sue..

Hanamichi_Sakuragi said...

besttnya korang dpt ayah yg the besttt.....jeles vs sedihhh