Thursday, July 31, 2008

..Jumaat Yg Memalukan..

Cak!!! Korang buat apa tue? hehehehe korang mesti sibuk kan skrg nie? xper lah sue tnggu korang kat sini ek? Korang nak tau x satu cite yg memalukan jumaat lpas. hurmm tp korang jgn ar gelak byk ek? malu lah sue.. gelak sikit2 jer tau?

Jumaat lpas sue kan balik kg, sue dh beli tiket bus pd ari rabu. al-kisahnya rabu tu mmg rush msa p beli tiket tue, mana nk p beli tiket mana nk p ambik spec baru.. adus byk keja tau? eh lupa nk bgtau sue dh tukar spec baru kaler purple kuang2.. ok smbung citer. so dr opis p pkeliling then p sg.besi lak nk ambik spec. dh ler kedai tu tutup kol 8.30 mlm. mau xcm kura2 tcabut cengkerang sue dibuatnya. tp alhamdulillah wlaupon guna id siput tp ttp jgk cepat huhu

Then jumaat tu dgn pnuh smngat pjuangan harmoni nya nak balik kg. sue balik dgn abg sepupu sue abg nuar. so kami pon tnggu lah bus sama2. Then bus dtg sue yg naik dulu diikuti dgn abg Nuar, tp kami pon cari lah tempat duduk kami, tp kan ada 2 org awek yg duduk. ish pasal apa lak nie.. sue tgk tiket dia aik sama lak dgn tiket kami. No yg sama.

Then Abg Nuar dgn penuh gaya macho tahap jagung pangeilah knductor bus tu & tnya pasai apa no btindih. Abg Nuar siap cekak pingang lg hahaha. then org tu pon mintak tiket kami, korang tau x apa dia ckp lps tue? aduhhhh
"na ambik, ni 24hb tiket smlm ni. ari ni 25hb" adusssssssssssssssssssss

Abg Nuar spantas kilat trus trun. Sue pon ikot skali lah. uiksss cm mana lah leh salah beli. mmg sue xtgk masa beli tu ari. terus simpan dlm beg. malu giler tau. so kami pon tpaksa lah beli tiket lain. smtara nak tnggu bus tu kami pon p ler gerai kat area situ. Korang tau kami duk pnyalh lama xder satu awek pon nk tnya kami nk minum apa.. siot jer.. seb baik le mood Abg Nuar baik masa tu. kalo x mau tcabut tinger ni kena bebel dgn dia.

pastu jam 3 ptg bus dtg kami pon terus naik. Tp kjadian srupa brulang kembali. tempat duduk kami ada org duduk. Pastu org tu wat xreti jer kat kami bdua. bknnya dia nak tnya pon tiket tu no bapa ke, apa ke, dia buat kami cm halimunan. so sue pon pangei driver bus tu kire nak tanya lah. Tp sblom tu siap check dh betol2, tarikh, jam, pjalan bus, & bus tu mmg sah ler kami xsilap masa tue.

Driver bus tu mintak tiket budak 2 org tu. Korang tau x yg no diaorg bukn 11 & 12 tp sorang tu duk kat no 14. Tp ada org duduk tempat dia. sue pon start ar mbebel..

"kan dh tulis no krusi tu, pasai apa bangang sgt xduk kat tempat sndri. tu lah gunanya no tu kalo x xperlulah isi no kat tiket.. napalah xguna otak?"

& so on lah pot pet pot pet.. Abg Nuar cool je & suh sue duduk dulu tp sorng mamat yg duduk no 12 tu tnjuk tiket dia pon no 12.. ha apa lak cite yg nie? adehhh dh geram tau masa tue? chek punye chek rupanya budak tu nek bus kol 2.30 ptg tp bus dia dh tlpas tu sbp dia naik bus kol 3 ptg lak.. Ya salam.. sabar lah sue..sabarrrrrrr... nak jer aku geget budak tu. dah tau tlpas bus ko p ler beli tiket lain. samdol!!!!!

Then driver bus tu pon pot pet pot pet jua lah. budak tu trun, sue & Abg Nuar pon duduk lah tempat tu. Ngat kan dh habis spoil smpai situ rupanya xlagikkkkkkkkkkkkkkkk..

masa driver bus bhenti kat Lanchang, Abg Nuar pon trun nk kuncil sue duk dlm bus je malas nk trun. Then 5 minit lps tu bus bgerak. mulanya sue sngka bus tu cume nak parking je. Tp dh jln nk masuk higway dah. sue pon jerit lah..

"weiiiiiiiiiiiii, partner sya blom naik lah" skuat hati
"la napa xckp td? nasib sy xjalan lg" dgn muka yg xbersalah
"ko ni keja dh bapa lama? klo ko bawak 40 org dr kl ko kena pastikan 40 org jgk yg trun kat tmerloh!!! kalo dh benti tu ko kena chek dlu ckup ke x baru truskan pjalanan" pot pet pot smbil col Abg Nuar..
"sori2" tsengeh2 jer

Abg Nuar ckp it's oklah, jgn marah2.. senyum skit.. eeeeeeeeeee geram tau? smua spoillll tensen sgt tau jumaat tue!!!

4 comments:

Kakak Tiri said...

Hahahaha... tragedi buah epal. Macam-macam cerita orang nak kawin ni. hari tu cerita orang pegi kenuri kawen. LMAO!!

Gee said...

hahahahahha ayseh.. sori arr Sue tergelak jugak.. :)) =))

sue cipot said...

sis lela-- apa leh buat.. memori daun pisang..

kak gee-- alahaiii malulah saya.. hehehehe

NaD said...

hahahaha..akak kite wansu pun penah gak jadik camni. Gi berdebar lama sangat sampai nak kena tinggal bas. Pastu tersengeh2 malu. hahaha.