Saturday, July 19, 2008

..Minta Pendapat Akak2 & abang2 kawan2 jua..

Mr x (7/19/2008 1:55:00 PM): wow.. tapi kan Sue.. saya terlalu menyintainya.. tetapi saya tidak dapat mengamalkan islam. tapi saya tidak mahu kehilangan dia.. saya bingung.

Friends korang rasa apa patot sue bgtau dia????
Dia ni paham byk ttg islam cume dia mgkin blom tbuka hati
Sue dh bgtau dia untuk masuk islam dia kena ikhlas
bkn sbp paksaan, @ sbp nk jdkan batu loncatan untuk dia dpt ssuatu
Need ur advice..

7 comments:

Adzra a.k.a DoOrDie said...

menyintai agama itu tak semestinya kerana menyintai seseorang...tol?

Well...the time will come, and when the time has come...everything will take places. encourage him lor!

Si Tukang Karut said...

suwuh di fly kite dulu, kalau pandai layar sana sini...baru suwuh dia pandai main cinta...dengan wanita islam.

Islam tidak memaksa...Islam juga tidak melarang untuk bercinta..tapi lebih baik dia menghormati agama yang di anuti oleh sang kekasih dia...tak hormat? boleh jalan...

sekadar byk tahu tentang agama kita...kita pun byk tahu tentang apa-apa agama...so no hal punya...

paderi pun baca alquran...so tak jadi hal...mommi pun baca bible...so what's so big deal!

peanut...leave it if you cannot live with it!

Si Tukang Karut said...

I may sound harsh but buat apa nak bengong2 kalau sudah ada kebenaran dan keiklhasan...maka semua jalan akan terbuka luas...dan di permudahkan....

Hanya sekadar nak bermain cinta..basah basi...boleh carik bangsa sendiri yang lebih banyak bersepah...

I'm not emotional...just a straight talk...that's me! Jangan hancurkan Orang yang sebangsa dan seagama dengan ku...NAHAS!

Si Tukang Karut said...

I've seen too many missionaries...berjawat sebagai seorang pecinta...sicko!

SilverFerio said...

pe2 pun soh dia potong punai dulu lah... pas tu cite bab nikah kawen... kalo chenta kena sanggup korban punai kena potong sket hohhohoho

Gee said...

soh jer miss X tu tinggal Mr X tu.. tak de pek dah!!

sue cipot said...

tq all... sue akan usulkan nasihat ni pd kawan sue tue