Thursday, July 17, 2008

.. Bekas Kekasih jd Kawan?..

Pagi td kan dgr kat Hot fm segmen Hot chat. best lak topik hari nie. Berat je hati nk p keja pg td seb baik lah hp sendal tingkap sue tu ada radio, so teruskan mdengar kat hp sendal tingkap tu lak..

Hot chat hari ni ialah ttg kekasih lama. jeng2 haha tp farah ckp bukan kekasih gelap. ala xkisah la kan kekasih lama ke kekasih gelap lama ker, yg pasti cinta lama. Si FF ckp hikmah di sebalik ppisahan @ xder hikmah langsung hahaha lawak je kan si FF tue. but sue peminat dia.. suke dia sbp sempoiii.. so byk lah pemangil yg coll & sms si FF & si FBI pg td. so ni antara komen diaorg.

PPuan
1) sya kawen dgn abg kpd x-boy sya. mula2 tu ssh jgk nk sesuaikan dri tp lama2 dh ok. cume kurang bckp dgn my x-boy tu. yelah batasan lah kan?

2) Dulu lpas putus dgn sidia sya terus btunang & kawen. sya kononnya nk buktikn kt dia yg kalo dia xnak sya pon ramai lg yg nak sya. Tp lpas 8 years kawen sya & hubby ada problem. sedih sgt. so entah mcm mana sya satu hari sya pergi tempat dating sya dgn sidia. kat situ sya tserempak dgn sidia. yg sya tau dia belum bpunya. masih mgenag kisah lalu. sidia masih disitu. masih memakai pewangi yg sya pilihkn dulu. tp sya xtegur dia sbp sya malu pada dia. sya menyesal ambik kptusan tburu2.

3) kawan dr umur 15 thun smpai kolej & abis u. Tp jdoh xpanjang sya kawen dgn org lain satu tempat keja dgn sya. lpas 3 @ 4 tahun kami tjumpa balik. then tukar2 no hp. kami bkawan mcm biasa. tp sbp dh serasi cinta tu dtg balik. sya dh kawen & ank 4. dia masih bujang. sya pernah ajak dia kawen tp dia xnak bmadu dgn isteri sya.

hahaha mcm2 kan. cume yg ke3 tu lawak skit. Sbp FF tnya wife dia tau x. si laki tu jawap dulu tau lah then wife dia mrajuk panjang. pastu dia diamkan je but still kwan smpai skrg & still syg tau. si laki tu ckp kt FF org ppuan ni ada benda xleh bgtau sbp nnti mslah lain pulk yg timbul. jd lebih baik wife dia xtau. sbp dia cume kawan je si awek nya tu xmo kawen dgn dia.. tp masih syg..

hahaha cm ner tue? tepuk dada tnya iman. kalo u all cm ner? baik lg x dgn bekas x? boleh ke kite kawan dgn pasangan bekas x kite? kalo kite still bhubung dgn x kite xper ker? rindu & cinta tu xmembara balik ker? komen pleaseeee

9 comments:

NaD said...

sehingga kini, saya masih berkawan baik lg dengan bekas cinta pertama saya. heheee..

aku la ros said...

hmmmm... kalau bekas kekasih tak buat hal.. mgkin leh jadi kawan.. kalau jenis buat hal.. sorry beb.. leh jadi musuh namanya

zool irfan said...

saya pun.. saya masih lagi baik dan dan tak sombong bersama skandal-skandal dan kekasih-kekasih lama saya..

kami berkawan sehingga sekarang.. cinta itu tak mungkin berputik kembali..

KitKet said...

hmm... mak dah lost kontek lah dengan bekas2 tupperware mak tu. lagipon mak dah ada tupperware baru lagi kedap udara ~ tahan lasak, tahan bebel dan juwe tahan poket. dan juwe lagi tetiba muncul 2 tupperware kecik.. hawhawhaw..

Adry said...

Huhu... susahnya nak terima bekas kekasih sebagai kawan.. tapi rasanya tak mustahil....

Yang ditakuti, bila kita dah ada pasangan baru then terjumpa plak ngan kekasih lama dan cinta lama tu membara semula... huhu... kalau saya rasanya tak sanggup nak hadapi situasi macam ni... huhu

Pink Marie said...

no hal. mek ada je. bekas kekasih ke bekas skandal ke. sama2 mendoakan yg terbaik. fuh ayattt!!

tp kalo bangsa sial takpe la. bior la gf baru dia simpan ekeke.

Adzra a.k.a DoOrDie said...

Kuntum ok je ngan semua ex kuntum (siap g kenduri kawin deaorg) kecuali 2 orang ni, sebabnya :

1) Masalah mental. Kalau dia sms tanya khabar, jgn berbalas sms lebih dari 3 kali. Kalau tak angau, meroyan dea mari...

2) Sah sah The Goatfather - Penipu Besau! Sama je saiz ngan badannya! Silap ler dea nk mainkan kita, tunggu je masa pembalasan akan tiba!

sue cipot said...

huhuhuhu.. xtau nak komen apa bile baca komen mamaket. terus bdekah2.
hahahha xtahan ayat tue.. huhuhu

Tok Ketua said...

hhhmm.. susah tok nk komen ni.. memandangkan tok xde x gf.. so x tau mcm mana rasanya tapi.. tok masih berbaik ngan zool walaupun dia meninggalkan 'bekas' kat tok..

(damn u zool!!.. sambil pijak2 semut)