Friday, July 18, 2008

.. Tawaran Kerja..

Td Bos masuk office & kami borak2 smbil sue kasi borang2 yg perlu di sain oleh bos. Borak2 bos tnya sue lps kawen stay duk kL @ pindah? Sbp Bos kalo boleh nak sue stay jd P.A dia. Dia xnak org lain yg uruskan dia. Dia ckp dia dh selesa keja dgn sue. Sue pon dh faham apa yg dia suke & apa yg dia xsuke. Alahaiiii Bos.. Berat hati sue ni.

Korang ngat x dulu sue pernah bgtau pasal bos kecik hati dgn CEO tu? I think bos nak bhenti kerja. sbp td dia offer sue jd P.A dia kat compny dia. My bos akan bukak satu compny baru. Dia dpt duet dr s'sorg & dr duet tu dia akan guna 30%. selebihnya dia akan buat investment hartanah, saham, & buat kbajikan untuk anak2 yatim, org kurang upaya & org2 tua. byk lah plan dia td. skrg pon sue tgh buat kerja2 untuk cmpny baru dia.

So dia offer sue keja dgn cmpny dia. Sbp dia perlukan seseorg yg boleh dipercayai untuk mguruskan kwangan kluar masuk. So dia bharap dgn sue. hurmmmm ssh ni. offer mnarik ni, kalo skrg sue kena deal dgn org lain slain dr bos sue. but after this sue hnya dgr arahan bos je.

Mmg berani jamin kerja mesti best, sbp dia bos sue. dh 3 tahun sue kerja dgn dia sue tau sgt dia mcm mana. Gaji yg ditawarkan pun menarik. Aduhh knp lah offer ni dtg skrg ye? apa hikmahnya??? Byk sgt klbihan bos kasi untuk jd P.A dia.

Tp rasanya En.azmi lebih memerlukan sue. Harap2 pgorbanan sue kali ni dihargai oleh En.Azmi. Bkn mudah sue buat kptusan ni. Tawaran kerja ni betul2 xdijangka. Kalo nak kire pon sue xlayak dpt tawaran sehebat ni. tp alhamdulillah wlaupon sue xmampu nak terima job ni tp sue bangga sbp pilihan utama bos ialah sue. terima kasih engku sbp percayakan sue.

Sue dh kasi satu nama pd Engku sbp dia mintak sue carikn s'sorg yg amanah, jujur, xseksi, xover acting, hahaha my bos. last dia kasi ayat ni "u tau kan citarasa i mcm mana.. tp kalo boleh i need u. fikir balik."

Sue percaya setiap apa yg blaku ada hikmah yg tsembunyi. Semoga pjalanan hidup sue dgn Sign akan diberkati ALLAH. sue buat pgorbanan ni sbp arwah mak pernah pesan tempat isteri adalah di sisi suaminya. Insya allah rezeki ALLAH ada dimana2. usaha & jgn sesekali lupa pd Perintah agama.

p/s : sedih sgt sbrnya nk tinggal bos.

13 comments:

zool irfan said...

bos sue tu sapa, suami sue ek..

eh.. bukan la.. bos sue tu en azmi,

eh bukan la, ungku tu yang bos kepada en azmi dan p.a dia sue..

eh silap. jap nak baca balik..

zool irfan said...

ooo.. baru faham. sue sedih rupanya..

sue buat la solat istikarah.. dalam solat tu sekurang-kurangnya dapat la beri petunjuk..(macam la aku pun buat sangat)

Gee said...

semoga pengorbanan ikhlas Sue akan di berkati Allah S.W.T ye lahkan.. tak semestinya En. Azmi je yg kena appreciate tu.. yg penting ikhlas Sue :)

sue cipot said...

abg zool -- huhuhuhu ta abg zooll

sis gee-- harap2 mcm tu lah

Si Tukang Karut said...

betul kata zool tu...kadang saat genting mmg perlukan pengorbanan...ajak azmi berbincang dengan baik dan saksama...

Si Tukang Karut said...

zee pun ckp betul...btw azmi vs azmi hah molek tu...LOL poning

sue cipot said...

momi-- azmi xpaksa kalo sue nak duk kl after kawen tp kalo boleh dia nk sue ada dekat dia.. sshnya momi.. balik ni nak solat mintak ptunjuk..
harap2 pgorbanan sue xsia2.

aku la ros said...

ada keje kosong lagi tak... hehehehe...

Adzra a.k.a DoOrDie said...

e ehhh...penah je mengalami situasi ini...akhirnya, due2 kuntum tinggalkan..hasilnya kuntum mengorak langkah di tempat baru.

Timbangla sebaik2nye. Sue lagi la plak nak kepak kepak kepong...Bak kata Nabil "Lu pikir la sendiri, siput"

NaD said...

Pengorbanan yg dilakukan utk sesuatu yg baik tu InsyaAllah ada ganjarannya.. U'll be fine, sistah.

Kakak Tiri said...

Agree with NaD. Insya Allah :)

SilverFerio said...

jgn karna kesian sue

SPAZZO said...

May the force be with you sue!! ;)