Thursday, July 31, 2008

.. Cintan Lama..

ok ni sue smpaikan hajat momi ok?
ni lah En. Lingesh yg tengah2 tu yg buat iklan colgate tu
sweet kan? dia ni Indian Bhai punya org. Nice guy, Manja weh badan je cm kingkong tp manja
Sue pangei dia sem je.. huhuhu. Kiteorg rapat tau mmg close giler lah. Ada lg sorng kwan kite org nama dia AKA.. budak cina..so bile jumpa si AKA & SEM akan ckp cina je. sem ni pandai ckp cina. sue je xtau..Dulu sem jahat dia tipu sue. Dia ajar nak say gud morning dlm bahasa india
"Na Unei Kadal Li Kiran"
so tiap2 pagi dia suh sue ckp cm tu kat dia..smpai mak ayah dia naik heran tau dgn sue. Parent dia ada kedai dobi so sue ni sllu lah lepak kat kedai fmily dia kalo sue free. Tolong mak & ayah dia. saja belajar pniagaan Dobi.. Mak & ayah dia baik sgt2. smua fmily dia mmg ckp cina & melayu je. Diaorg kurang ckp india.
So satu hari mak sem tnya sue "did u love my son very much?"
mak ai nak gugur jantung masa tu bila lak mak dia tau nie. sbrnya that time mmg lah Sem ni ada lah ngorat2 sue, kasi bunga la, kasi bear lah, paling xleh lupa dia wat suprise besday sue.. mmg sweet sgt dia ni. tp how could i fall in love kat sem? kitaorg bbeza budaya & agama. Lgpon sem ank tunggal lelaki. So dia kan bawak nama fmily dia. so if dia kawen dgn sue 4sure nama fmily dia akan hilang. Lgpon sue xrasa fmily sue akan trima pkahwinan campur.
Rupanya mak dia xtau pon pasal dia ngorat sue tu just sbp sue sllu ckp ''Na Unei Kadal Li Kiran" citttttt rupanya itu I LOVE U lah!!!! hampesnya sem.. patot lah dia ari2 nk sue ckp cm tu. bile sue ckp cm tu dia kn snyum spnjng hari.. ampesssss
Sampai skrg kami still baik lg. & dgn family dia pon sue baik jugak. Pada sem sue trangkan yg kami xkan boleh kawen sbp nak masuk islam bkn mudah, stkat nk masuk islam bcoz me xyah lah lupakan jelah. Islam bkn boleh ditukar @ dinilai dgn Cinta dia. Lgpon sukar la sue nak bimbing dia nanti.. sue xyakin sue boleh..
ok ni lah pic Family Faisal.. hurmm mmg tkejut sbrnya dpt tau hal nie. but ni lah realitinya. Sem hnya 2 bradik. yang sulung is geeta & now she at Uk i think. Korang tau x diaorg 2bradik mmg suke dgn melayu. see Geeta pon fall in love with malay guy... so hellooooo pada awek2 melayu lelaki melayu masih ada yg bkualiti ek? no need nak p cari bang bangla occayyyyy??? so baru ni sue dpt tau yg geeta akan kawennnn dgn faisal.. ooo patot lah dulu geeta beria sgt suh sem fight untuk sue. Ada ketam sebalik mee udang rupanya... huhuhu
ha majmuk lah raya kali ni kan uncle? Dulu untie sllu ckp
''i like u very much, u make me fall in love wit ur smile & ur kind.. how proud i'm if u become my daughter in law.. "
Tp ttp ada tapi.. hahaha kalo sue ni pon satu bangsa dgn dia lah.. Tp kan kalo sue kuar dgn sem sue mmg suke pakai baju punjab so org sllu ckp sue ni ktrunan sigh hahahahahaha ada ka patot? tp sem pon cam mamak xcm india kan? kuang2..itu cerita zaman batu dulu lah.

So this is our lovely geeta.. sweet kan? Dia ni baik tau? sopan, cantik, dia pon xmcm awek indian dia ni lebih kpda melayu skit. tu sbp org sllu ckp geeta & sem ni budak peneng. sbrnya sue pernah kasi satu nama kat sem. & till now dia guna nama tu kat mieco hahahaha.. Mohd Shamsul kuang2 sesuke hati je kan sue letak nama org.. haha dh nk sgt jd melayu ha ambik ko..

occay nnti kenduri geeta sue akan p buat liputan tau? so pkahwinan majmuk ni mesti lah meriah sakan. coz geeta ank sulung. then kenduri tu plak cmpuran indian & melayu. wah mesti best nie. tp sem told me yg sue kena pakai sari as his mum wish.. ayoyoyoyoooo untie how can i wear sari? nanti londeh cam mana? apa pon wish al the best for our sweet geeta..




3 comments:

Gee said...

sweet si Geeta nih.. lingesh tu pun.. hehehhehe :)

sue cipot said...

huhuhuhu.. gg diaorg ni mmg cantik ek? tsusun rapi jer puteh lak tue. jeles giler tgk gg diaorg nie

Hanamichi_Sakuragi said...

betul tu kak gee zu pun suka tgk geetha tu sweet