Tuesday, July 8, 2008

..Lif ku yg BUruk...

Ni nak cite pasal smlm ni, heheh smlm nak citer jugak but sedih sgt so xksmpaian lah . tapi xper hari ni Cik sue dh xnak sedih2 lagik.. apapon hidup perlu diteruskan walau sakit walau pahit .. bak kata Cik Yana YAKIN PASTI..

Smlm kat umah Cik sue dlm kol 7 lbh kurang ada bunyi siren bomba, mule2 ngat bunyi tipon member umah rupanya betul2 abg2 encem bomba dtg.. sbp smlm lif kat umah tu problem. ada org tsangkut (sesuai ke pktaan nie?) hentam je lah skrg dh xder org nak ajar so kite hentam je lah ek? ok bbalik pd cerita asal.. smlm ada org tsangkut dlm lif..

Abg2 bomba yg encem lagik kacak mnawan tu sibuk ler mkopak (sekali lg betul ke?) lif tue. apa yg Cik sue dpt tau ada lbh kurang 6 -7 org yg tprngkap dlm tu dr kol 6.30 am.. mak ai masa abg2 encem tu smpai dh kol 7.. pengsan la.

Yg buat Cik sue xpuas hati bukan lh pd abg2 bomba yg kacak mnawan tu tp pada salah s'org guard kt situ, dia marah2 sapa yg col bomba sbp dia ckp abis rosak lif tue, mcm lah technicion xleh bukak pintu tu. pastu bla.. bla.. bla..

bongok je dia tu, nk tnggu staff tu buat keja dan mati sesak nafas dlu org dlm tu, sayang sgt kat lif buruk dia tu. aleh suh baiki paip tu ari pon tkial2 lg nk bukak pintu lif. blah lah korang mcm bagus je korang buat keja. benci betul dgn pgurusan pat umah sue tue. eksen je lebih. myampah aku... (marah ni.. tik.tik..tik bertukarrrrrrrr)

Kalo lah Cik sue yg tsngkut dlm tu, then lps bjaya kuar pastu ada lak org bebel cm tu harus Cik sue kasi penerajang padu pat muke dia, biar retak cermin mata dia tue, bongok punye org!! xder akai ker? lif dgn nyawa manusia mana lbh penting? lif tu dh buruk mmg patot tukar pon!! kdekut mcm reta bapak dia lak.. luku kepala baru tau?

malas lah nk ckp lg pasal lif buruk tue!! Tok kasi tanah wakaf barang 10 @ 20 ekar Cik sue nak pindah nie.. xmo lah duk kat situ lg.. Nyampah. tp kan Cik sue syg sgt umah sewa tu.. Hurmm Cik Nad aci x kalo Cik sue pindah dgn rumah2 sekali?? Doremonnnnnnnnnnnnnnnn i need ur help...

10 comments:

NaD said...

ohhhh...sangatlah tidak aci. haha. kalo cik sue nak blah dari situ, lepas kawin cik nad nak dok situ lah. tapi Mr Fiance tak setuju kerana parking di situ sangatla teruk dia tak sanggup nak merisikokan bini no 1 dia untuk diparking di kawasan ittew. hehehe.

-me- said...

sue! sama-sama lah kita berkeyakinan kepastian!

takut pulak nak naik lift. sllu je pk bukan2 ms naik lift

Kakak Tiri said...

Sian lif tu kan. Dah la tua.

KitKet said...

aa'ah sian lift tu dah lah tua.. burok pulak

Adzra a.k.a DoOrDie said...

alaaa...sue...hang kalau sangkut takpa...size siput kan kecik2 ja..memang pakat senggol2 leh lepas ah...konpom!

hehehehe...jangan mara aaahhh?

Si Tukang Karut said...

dulu pernah juga terperangkap dalam lif pagi buta masa nak pi skool...punaya lah panas giler claustrophobic tui...kalau ada bangla alamat pengsan seribu kali LOL

Hanamichi_Sakuragi said...

sueeeee doraemon tak dtg lg kerrr????hehehhehe.....sue try imagine jap kalau ko yg tersangkut kat dlm lif tu sorang2 than yg selamatkan ko plak cik abg bomba yg handsome lg menawan kalbu amacam ok tak??? ahakssss

sue cipot said...

Nad-- amboii ada niat nk take over rupanya ek? haip2

Cik Yana-- YaKIN PASTI

kak tiri & mamaket -- tu lah pasai kecik hati lif kena kutuk kan? hehe

Cik Kuntum-- i nie siput dewasa hahaha

mommy-- jgn kata dlm lif, dlm tren pon boleh nak pitam tau..

Zue-- kalo gitu ari2 tperangkap aku sudi jer zue ahakkkssss

zool irfan said...

lor... naik je tangga.. kan senang

NaD said...

teringat lif kaler pink tu.. tu belum kira corak2 yg ada kat dinding lif tu lg. segala bagai ada. huhu..